Direktlänk till inlägg 30 juli 2013

Utmaningar - Att ha mål och fullfölja dem

Av Susanne Nietula Edenvik - 30 juli 2013 10:36

Cyklar, cyklar, cyklar och cyklar på min järnhäst ;) i vardagsrummet.
Att ha mål och fullfölja dem är mycket viktigt för att komma framåt. Att komma över hinder och komma vidare, vidare fram till målet. Att få så mycket smärtlindring som möjligt av min egen kropp genom träning.
Varje månad har jag utmaningar med mig själv. Varierar varje månad, men kör bara "Grund-utmaning" under sommaren. Vilket innebär:
31 cykelmil + samtidigt handträning
10 promismil med träningsbollarna i händerna.
Hantelträning för armar och handleder c:a varannan dag.

Jag använder "Runkeeper appen" för att regga tid, längd, ha koll och för att få pepp. Helt suveränt! Har du inte provat? Prova!
http://runkeeper.com/


Träningen med hantlarna har jag långt ifrån uppfyllt denna månad :( Jag får ta nya tag i augusti-utmaningen. Jag försöker lägga fokus på det jag har en chans att klara. I perioder måste jag förstås rannsaka, utveckla och komma på lösningar till sånt jag inte klarar också. Problem är till för att lösas. Men nu fokuserar jag på det positiva.
Promismilen är jag på god väg att klara. Eller jag vet att jag kommer att klara det :) Jag har 8km/2dgr kvar. Det fixar jag!

Värre är det med cyklingen. Jag var sjuk (förkyld) och med det fick jag bakslag i början på juli och då varken orkade jag eller vågade utsätta mig för förmycket träning. Måste röra på mig för att hålla igång nervbanor även om jag är sjuk, men försiktigt.
Så just nu har jag 3 cykelmil/2dgr kvar. Då har jag redan cyklat 2 mil idag...
Jag cyklar sakta och på lätt växel för att försöka förhindra bakslag. Men svettigt blir det iaf. Blodcirkulation är smärtlindrande för mig. Mycket viktigt varje dag!
 
Klarar jag utmaningen har jag cyklat 18 mil på 10 dgr det är mycket för mig! Förra veckan hade jag träningsvärk =) LYCKA! Eftersom jag tränar så lugnt och inte klarar tunga motstånd med min nacke så är det inte ofta jag känner träningsvärk. Dels även för att smärtnivån för övrigt är så pass hög i kroppen... Nu kan det ju tyckas att man inte cyklar med nacken. Men tro mig när man är skadad i nacken känner man varje rörelse i nacken. Det är omöjligt för mig att cykla på tung växel. Jag måste sitta med rak rygg/nacke och cykla inomhus.
Jag har alltid vissa kroppsdelar som är bortdomnade, men med cyklingen blir det ännu värre. Men de bortdomningar som kommer av cyklingen släpper efter ett tag, som tur är. Men det är jätteviktigt att jag cyklar lugnt och på lätt växel. Musik är ett måste och bra pepp i alla lägen för mig. Och mycket vatten såklart!
Jag blir lätt uttråkad på cykeln så jag brukar passa på att träna armarna och framförallt händerna under tiden jag cyklar. Tränar händerna oftast med lera och rörelser samtidigt som jag cyklar. Nervryckningarna i framförallt ryggen och vänster arm har ökat den senaste veckan. Antar att det hänger ihop med all cykling. Jag har ökat på Magnesiumdosen, men kan inte öka på förmycket för då blir jag risig i magen :(

Men nervryckningar gör inte ont :) det är bara otrevligt.

Frågan är nu om jag kommer klara de 31 cykelmilen i juli-utmaningen?
Jag kommer göra mitt bästa!
Fokus, fokus, fokus!
Sakta men säkert. En mil i taget.

Jag är starkare än #Cervikal #Spinal #Stenos!

Det är mitt mål.

Dagens tänkvärda:
Att nå målet men utan bakslag

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Nietula Edenvik - 16 oktober 2019 03:36

Ja i måndags kom äntligen kallelsen till en kurs i "Basal Kroppskännedom" som jag själv önskat remiss om. Det ska bli spännande! Men jag fick min diagnos, medfödd Cervikal Spinal Stenos med myelopathi, spondylos och diskbråck i nacken, 2011. Vilket...

Av Susanne Nietula Edenvik - 7 oktober 2019 06:14


  Trasmattan - För bättre balans och livskvalite´   Hur ser min dag ut? Vad lägger jag egentligen min tid på? För att förtydliga hur dagarna ser ut så fick jag lära mig att använda mig av "Trasmattan" av min coach Mia på CoachingTeamet, Finsa...

Av Susanne Nietula Edenvik - 20 september 2019 14:19

Placeboexperimentet svt play Jätteintressant program om placeboeffekten! Man ska inte förakta placeboeffekten, man ska dra nytta av den. Placeboeffekten hjälper även fast man vet att det är placebo. Kroppens egna endorfiner. Tankens kraft är så mä...

Av Susanne Nietula Edenvik - 7 september 2019 20:30


  I veckan såg jag Vetenskapens värld - Frisk av naturen på Svt Play.Se programmet här:https://www.svtplay.se/video/23469350/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-2-frisk-av-naturenKan ses till 28 feb 2020 23.59 Info om programmet:"F...

Av Susanne Nietula Edenvik - 3 september 2019 04:26


29 augusti... Det är nu tre år sedan jag fick hjälp att ta steget att sjukskriva mig. Det var minst sagt ohållbart på arbetet. Ja hela livet var ohållbart... Utmattningen hade tagit över min hjärna...     Fokus på det som är bra   Solu...

Language

Pinterest

Presentation


Hej där! Här är min blogg =)
Här kommer jag skriva om livet med Cervikal Spinal Stenosis. Jag gör allt som står i min makt för att läka naturligt. Är utmattad sen 2016, därför är min aktivitet ojämn i bloggen. Men ska blogga när jag får lite ork.

Viktigt att läsa!

Sök i bloggen

Fråga mig GÄRNA

57 besvarade frågor

Kategorier

REGISTER

Arkiv

Senaste inläggen

Hjälpmedel

Länkar

Sevärda Film-klipp

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Flagcounter

Flag Counter

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards