Alla inlägg under oktober 2013

Av Susanne Nietula Edenvik - 17 oktober 2013 11:58

Känner mig kaxig värre ;) Hur kan det vara möjligt? Det är ju unikt!

Jag skulle bli mer och mer förlamad. Men jag mår bara bättre och bättre!

NU VILL JAG TRÄFFA MIN NEUROLOGSPECIALIST ;D Nu när jag mår så här himla bra ;D

cervikal spinal stenos träningsbollar

Dagens promis med träningsbollarna i händerna avklarad =D

Må-bra-dag-13-i-rad =)))))) lite ondare idag. Men har känslan av att ingenting kan stoppa mig nu! Inte ens min egen kropp!! Följer slaviskt mina må-bra-listor + all träning ;D

Smärtnivån har hållit sig på 1 (av 10) i 12 dagar!!! Helt fantastiskt!! Idag poppar den upp på smärtnivå 2. Tandläkarbedövd över käke och mun. Men jag vet att det beror på att jag ökat armträningen ytterligare. Jag har sänkt tyngderna på hantlarna men 4-dubblat armträningen/dag. Armar och händer minskar i mått. Jag blir orolig att jag tappar muskler... MEN jag har helt klart lyckas bibehålla de funktioner och nervbanor jag har arbetat fram. Sååå tacksam.
Jag tror att jag lyckats bryta vikt-ned-trenden. Samma där orolig att jag tappar muskler. Men nu verkar det som att jag lyckats bryta det. Har hamnat på plus två dagar i rad nu :)

En bradag klarar jag nästan att kontrollera smärtan. Jag har många smärtfria ögonblick. Bränderna i kroppen har nästan slocknat. I snitt skulle jag gissa att smärtan kommer 10-30ggr/timme men då försöker jag andas djupt eller göra så att det gör ondare någon annanstans. Avledning är hur bra som helst. Svårare är det att avleda bortdomningar, strän, pirr mm men det gör inte ont. Men blodcirkulation funkar mycket bra på mig. Nu har jag ju ihärdigt övat i ett par år. Övning belönas flera ggr om!
Håller mig alltid varm. Äter nyttigt, äter på tok alldeles förmycket vitaminer och kosttillskott (på eget bevåg). Undviker socker som ökar inflammationer i kroppen.
Har lärt mig att undvika mycket, att avstå mycket och att be om hjälp. Inte lätt att be om hjälp när man vill vara självständig som ett litet barn: -Kan själv ;)

Hejdå "Hej-babbe-riba-kropp". Att ha en kropp som lyder nästan jämnt känns otroligt fantastiskt. Det går inte att förklara för någon som inte varit där själv, hur det känns när man står i duschen och man inte kan förmå armar och händer att ta tvål och tvåla in kroppen.... När inte signalerna går fram till musklerna. Att inte kunna skära sin mat. Att inte kunna dra av och på sig byxorna vid toalettbesök. Ni kan ju prova att hålla i två pinnar och försöka få på och av byxorna...
När inte benen lyder... Hur många ggr har jag inte tvingat mig själv -Walk idiot, walk idiot. Sakta, sakta, vilat om och om igen. Men nu har jag haft automatiska steg länge :)))) Nu behöver jag inte använda hjärnan för att gå.

Visst är det döjobbigt med smärta men jag är inte rädd för smärta. Smärtan kapar min kropp och hjärna och man blir såå sliten. Men jag är inte rädd för smärta. Jag är rädd för känslan av svaghet för den gör mig förlamad. Jag är livrädd för att bli förlamad.

Och därför är jag såå jävla lycklig så att det nästan slår över ;))) jag har en fungerande kropp som lyder mig nästan jämnt och dessutom nääästan smärtfri =))) Jag har fått min hjärna tillbaka ;)

Det kommer att komma bakslag MEN nu vet jag. Jag VET att jag kommer kunna komma igen.
Ingenting, ingenting kan stoppa mig nu! Inte ens en knasig kropp.

Så som jag jagat livet i flera år. Nu lever jag livet ;)
Jag är en vinnare!

Dagens tänkvärda:
Ge aldrig, aldrig upp!
Finns alltid, alltid nånting positivt!


#Cervikal #Spinal #Stenos #Myelopati #Spondylos #Vinnare #TroPåDigSjälv #GeAldrigAldrigUpp #FungerandeKropp

Language

Pinterest

Presentation


Hej där! Här är min blogg =)
Här kommer jag skriva om livet med Cervikal Spinal Stenosis. Jag gör allt som står i min makt för att läka naturligt. Är utmattad sen 2016, därför är min aktivitet ojämn i bloggen. Men ska blogga när jag får lite ork.

Viktigt att läsa!

Sök i bloggen

Fråga mig GÄRNA

57 besvarade frågor

Kategorier

REGISTER

Arkiv

Senaste inläggen

Hjälpmedel

Länkar

Sevärda Film-klipp

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Flagcounter

Flag Counter

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards