Alla inlägg under mars 2014

Av Susanne Nietula Edenvik - 13 mars 2014 23:30

Såå himla härligt m sommarvärme! Kroppen svarar så bra på sommarvärme. Jag har varit lite orolig över hur det skulle fungera dagtid utan alla mina BackOnTrack skydd och stödstrumpor. Men det har fungerat så bra!! Bara jag sett till att röra på mig ordentligt. Men max 20 minuters promis för knäna, som sjukgymnasten sagt. Och dessutom aldrig raka knän, aldrig i ytterläge. Använde scarf nästan hela tiden för att skydda nacken. BackOnTrack skydden kunde jag ha under långklänning o scarf på kvällarna och när jag sov förståss, jätte sexigt ;D Iaf så funkade kroppen riktigt, riktigt bra i sommarvärme på dagtid. Yeah!!!

Delfinpoolen Costa Los Gigantes Resort Teneriffa

På fm pressade vi i solen vid Delfinpoolen som låg precis nedanför våran balkong. UNDERBART!!! Bytte ställning ofta, gjorde nackrörelser, hand och armrörelser. Handträningsbollarna hade jag alltid med så jag kunde klämma på, blir liksom gratis träning med bollarna som ständiga följeslagare. Dessutom hade jag otrolig tur med Solurticarian. Nässelutslagen av solen visade sig bara på onsdagen. Yeah!!! På mig funkar det bra att härda ut och pina sig så går det bättre sen. Men blir jag inte utsatt för solen på ett par dagar så får jag börja om från början att härda...
GLAD & LYCKLIG =))))

Tänk vad livet är lätt när man är på semester från vardagens alla bekymmer.
Alltså första dagarna höll vi på att tjata ihjäl oss om vad bra, härligt och underbart allt var :)))

Efter stora goda lunchbuffén promenerade vi mindre än 1km till en vacker svart lava strand, Playa de la Arena.

Karta: http://www.fritidsresor.se/resa/Spanien/Teneriffa/Los-Gigantes/Costa-Los-Gigantes-Resort/karta

Svart lavastrand Playa de la Arena, Los Gigantes, Teneriffa  
Så fascinerande med den glittriga svarta lavasanden. Havet glittrade i solen och stora superhäftiga vågor från alla håll =)))) Vågorna kom utifrån, från sidan och från stranden underifrån. Underbart!!! Och samtidigt kändes det kittlande farligt iaf för mig i min situation som inte riktigt har kontroll på kroppen.
När jag var i vattnet såg jag en jättevåg som kom inåt... Jag och nästan alla andra sprang så fort vi kunde upp ur vattnet ;D Haha det var "gör" härligt! I'm so f-g alive-känsla :))) Precis vad jag behöver :)

Svart lavastrand Playa de la Arena Los Gigantes Teneriffa

Svart lavastrand Playa de la Arena, Los Gigantes, Teneriffa.
Det här är livet!

Svart lavastrand Playa de la Arena, Los Gigantes, Teneriffa  

Efter dagens träning på gymmet blev det balkonghäng. Vilken fantastisk utsikt från vår balkong och jag som älskar solnedgångar och soluppgångar. Mmmmm!

Solnedgång över Atlanten Los Gigantes Teneriffa

Solnedgång över Atlanten, Los Gigantes, Teneriffa.


På torsdagkvällen hade vi bokat in middag på special restaurangen "On The Grill". Det ingick tydligen två sådana temakvällar i all-inclusive. Dessa kvällar bokade man i förväg vid bordet "the Public Relations desk" framför receptionen i hotellets foajé. Jag trodde det var en temakväll, så jag valde steak house. Det fanns även italiensk och mexikanskkväll att välja.

"On the grill" Temakväll Steak House
Först serverades förrätt, som jag kunde äta delar av. Till huvudrätt valde mannen grillade revbensspjäll. Jag valde entrecote, det var den finaste entrecote jag nånsin ätit! Till efterrätt fick man välja bland olika bakverk, vilket jag inte kunde äta. Så jag frågade efter en banan eller annan frukt och fick den här goda fruktsalladen. Mmm så gott!

Fruktsallad

Proppmätta och belåtna med dagen avslutade vi kvällen i barerna.

Bara jag tränar och rör på mig så orkar jag nästan hur mycket som helst.

Vilken dag =))))

Dagens tänkvärda:
"Levande"


#Lavastrand #Svartlavastrand #Strand #Lava #Njutaavlivet #Mat #Fruktsallad #Träna #Gym #Sola #Pool #LosGigantes #Allinclusive #Lättliv #Alive #Levande #Cervikal #Spinal #Stenos #Myelopati #Spondylos #Solnedgång #Atlanten

Av Susanne Nietula Edenvik - 12 mars 2014 23:30

Nä, livet tar inte slut för att man fyller 50 ;)) Mycket kvar i livet än!

Underbart att få vakna i ett varmt land med världens härligaste utsikt över Atlanten från vår balkong på Costa Los Gigantes Resort.

Utsikt över Atlanten från vår balkong på Costa Los Gigantes Resort

Sååå underbar utsikt!!!

Vi gick förväntansfulla mot frukosten. Fantastisk all-inclusive frukost buffé som hade typ allt. Vi var helt överväldigade och åt, åt och åt ;))
Mannen älskar mat så han hade verkligen kommit till rätt ställe.
Jag som inte kan äta laktos och vetemjöl brukar ha det lite knöligt. Plus att jag verkligen vill välja nyttig mat för att få må så bra som möjligt. Och här kunde jag verkligen gå och välja och vraka bland fisk och grönsaker. Det fanns hur mycket som helst för mig som jag kunde äta :))) Fruktavdelningen dignade :))) Passade förståss på att plocka med några extra bananer.
Vi var i mathimmelriket.

Onsdagen var mest molnig. Men jag som har typ alla fel ;) har ju även solurticaria. Solallergi.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Urtikaria


http://www.orebroll.se/sv/Halsa-och-vard/For-vardgivare/Vardpraxis/Vardriktlinjer/Hudsjukdomar/Urtikaria/

Så det startade ganska bra för mig. Tog en Loratandin (allergimedicin) och smörjde mig med solfaktor 25 och sen gick vi bort till Snack Bar Poolen.

Tack vare att det var molnigt fick jag en ganska lindrig start på solandet. Nässelutslagen kommer på mindre en 1 minut. Så även denna gång. Kliar något fruktansvärt, men det gäller att inte klia!! Tack molnen för en bra start på solsemestern :)

Utsikt från Snack Bar Poolen Finska cowboyen 50 år

Utsikt från Snack Bar Poolen, Costa Los Gigantes Resort. Mat från stekbordet vid Snack Bar Poolen. Finska cowboyen fyller 50år.

Vi slappade hela dagen vid poolen där vi även åt och drack gott. På fotot visas en av mannens tallrik från Snack Baren. Jag åt fisk och grönsaker =)))

Det här är livet sa vi hur många ggr som helst :))))

Vid kvällningen drog jag till gymmet och tränade som såklart ingick i All-inclusive =))))
Ett besök på spa ingick också i All-inclusive =))))

Spa Costa Los Gigantes Resort Teneriffa

Spa Costa Los Gigantes Resort Teneriffa

Så det passade vi på att ta den här kvällen när mannen fyllde 50år. Det fanns massor med olika pooler av alla möjliga slag och 3 olika bastun. Hur härligt som helst. Mycket saltvatten. Vi provade såklart allt ;D

På kvällen avrundade vi med fantastisk middags buffé. Helt sjukt mycket god mat och frukt och efterrätter. Vi åt som hästar ;D

Sen blev det Beatles-kväll. Coverbandet The Beat Freaks.

Beatles-kväll coverbandet The Beat Freaks

"She loves you, yeah yeah yeah"

The Beat Freaks

Youtube-klipp från en spelning nånannanstanns på Terneriffa.


Vi mådde som pröppmätta prinsar =D =D
Helt sanslöst bra all-inclusive. Lätt högsta betyg!


Finska cowboyen var mycket nöjd!

Vilken TUR för mig att mannen fyllde 50år och att jag var med på resan ;))))

Vilken TUR att jag fick det här braiga tipset på bästa hotellet av min syster Ewa =))))

http://www.fritidsresor.se/resa/Spanien/Teneriffa/Los-Gigantes/Costa-Los-Gigantes-Resort/

Dagens tänkvärda:
"Så ung som man är idag kommer man aldrig mer bli"

#Teneriffa #LosGigantes #Allinclusive #50år #FinskaCowboyen #Solurticaria #Solurtikaria #Mat #Spa

#Gym #Träna #Cervikal #Spinal #Stenos #Myelopati #Spondylos #Muskler

 

Av Susanne Nietula Edenvik - 11 mars 2014 23:30

Kändes som jag var helt oförberedd på smärttoppen på flygturen. Även om jag hade sökt efter tips för att klara resan så bra som möjligt så hade jag inte kunnat föreställt mig hur det var...
Jag som ser mig ju näääästan som frisk nu jämfört med hur jag har haft det...

Började dagen som vanligt med tidigt cykelpass. Sen rullade fm bara på, packade och fixade, fixade, fixade det sista. BackOnTrack nackskydd och handledsskydd på, knäskydden av eftersom jag skulle sitta i över 5tim. Stödstrumpor på.


Försökte kollra bort mannen så mycket som möjligt som skulle fylla 50år, inför hemliga flygresan. 90% ljug ;) och 10% sanning ;D
Ögonbindel på mannen, såklart med cowboyhatt! Han kallas ju inte för finska cowboyen för inte ;)

Finska cowboyen 50 år


Överaskningsresa för finska cowboyen 50 år.

Sen full fart mot flygplatsen i Örebro. Snabba farten tar smärtan, gött!
En timmes väntan på flygplatsen ökade på smärtan. Jag glömmer bort att jag ska röra på mig??! Att jag ska andas medvetet, genom näsan med magen??! Hallå!!

Äntligen blev det dags att sätta oss på planet. Woohoou!!!! Planet accelerar.... Så j-a underbar skön känsla! Smärtan försvinner, avledning är sååå bra!!! Det är accelerationen som får smärtan på avledning, inte farten som jag trott tidigare. Härligt, underbart och så himla intressant!!!
Somnar nästan direkt när vi är uppe i luften?! Lite märkligt för att vara mig typ kl 15!! Efter en timme slår smärtan till igen med full kraft. Känns som benen brinner, som knäskålarna expanderar och exploderar vilken sekund som helst. Märkligt det är ju knävecken som krånglat i år. Smärtan ökar och ökar. Känns som hela kroppen exploderar vilken sekund som helst!!! Det blir svårare och svårare att hantera smärtan när hela kroppen blir drabbad, mycket enklare om det är vissa kroppsdelar. Självklart har jag inte bara en serveringsvagn vid mig i den trånga plangången, utan två serveringsvagnar! Kortbetalningarna krånglar!! Jag kommer ingenstans!!!! I en halvtimme!! Jag måste resa på mig och röra på mig!!! Smärtan blir outhärdlig! Jag som har så långt till tårar... sitter med trillande tårar på planet påväg till solen.

AVLEDNING Susanne!! Avledning!! Musik, rör på kroppen sittandes, klämmer på handträningsbollarna, försöker skriva, försöker titta på tv, ANDAS för h-e människa!! Andas genom näsan med magen, ANDAS! Skärmar av mig! Känns som hela kroppen exploderar vilken sekund som helst... Skärmar av mig... Tårar trillar sakta... Allt blir så påtagligt, jag är inte frisk...
Folk pratar med mig, jag svarar, tror jag... Sätter på musik i lurarna, då slipper jag prata.
Snart över, snart över, snaaaart över. Andas, andas, musik och skärmar av mig. Tårar trillar på "hårda" mig. Tårar jag längtat efter i ett par månader. Skönt!
Fotograferar och skärmar av mig. Snaaaart framme i solen.

Flygresa Cervikal Spinal Stenos Spondylos Myelopati

Grymma Mr Cervikal Spinal Stenos Cervikal Spondylos Myelopati lurar min hjärna och kropp. Kroppen exploderade naturligtvis inte under flygresan i flygplanet. Det blev väl något konstigt atmosfäriskt tryck där uppe högt uppe i luften i planet.

Efter ett par timmar på fast mark är smärtan från hell glömd. Tacksam att jag glömmer fort.

Nästa flygresa kommer jag vara förbered med AVLEDNING!
Men först en vecka i solen och fira min finska cowboy 50 år!

Costa Los Gigantes Resort Teneriffa

http://www.fritidsresor.se/resa/Spanien/Teneriffa/Los-Gigantes/Costa-Los-Gigantes-Resort/

Hola Teneriffa =)
Hola Los Gigantes =)
Hola Costa Los Gigantes Resort =)

Flygresan hem gick mycket, mycket, MYCKET bättre :)))
Nästa resa kommer jag definitivt boka en extra bra sittplats!

Jag är inte frisk, även om jag vill vara det.

Dagens tänkvärda:
"Avledning är en nyckel mot smärta"

#Cervikal #Spinal #Stenos #Myelopati #Spondylos #Förlorade #Muskler #Kämpa #MedvetenAndning #Solnedgång #Handträning #Panik #Flyga #Flygresa #Solresa #Sol #Avledning #Fotografera #Musik #Attförsättasigienbättrekänsla #Atmosfäriskttryck #Lufttryck #Ryggmärg #Smärta

Av Susanne Nietula Edenvik - 9 mars 2014 22:55

Jag har tränat bl.a handledsträning sedan 21 Feb 2011, övningar som jag fick av sjukgymnasten.

Diagnos fick jag först 15 Mars 2011 medfödd Cervikal Spinal Stenos med myelopati och diskbråck, ryggmärg och nervrötter i kläm som förhindrade signalerna mellan hjärna och muskler i armar och händer. Vilket resulterade i muskelatrofi.

Muskelatrofi Cervikal Spinal Stenos Myelopati Cervikal Spondylos

Muskelatrofi Cervikal Spinal Stenos Myelopati Cervikal Spondylos. Förlorade muskler som ersatts med gropar och funktionsnedsättning.

Men jag har lyckats träna upp flera funktioner och mer och mer styrka i armar och händer. De muskler jag har kvar kompenserar troligtvis för de muskler som är förlorade. Träna, träna, träna och återigen träna. Gäller att hålla igång nervbanorna!

Jag startade med 1/2kg hantlar 2011, ofta gjorde jag enbart "luftrörelsen" utan vikt.

3 x 20ggr vid intensivträning. Helst flera träningspass/dag för gott resultat, intensivträning.

Minst en gång/dag. När jag har haft träningsuppehåll någon dag eller under semester så tappar jag muskler och funktioner. Ajabaja!! "Inte vara still!"

Idag 3år senare kör jag 3kg hantlar vid intensivpass och 4,5-6,5kg hantlar vid styrkepass. Vid styrkepass kör jag 3 x 6-12ggr.

Handledsträning med hantel. Cervikal Spinal Stenos Myelopati Spondylos

Stabilisera underarmen mot en bänk/bord/skokartong med handen och hanteln utanför.

Med handryggen uppåt, böj handleden uppåt/nedåt.


Handledsträning med hantel. Cervikal Spinal Stenos Myelopati Spondylos

Stabilisera underarmen mot en bänk/bord/skokartong med handen och hanteln utanför.

Med tummen uppåt böjs handleden uppåt och nedåt.


Handledsträning med hantel. Cervikal Spinal Stenos Myelopati Spondylos

Stabilisera underarmen mot en bänk/bord/skokartong med handen och hanteln utanför.

Med handflatan uppåt, böjs handleden uppåt/nedåt.

Jag tränar ofta för att få behålla muskler och nervbanor. Och har nu lyckats bli mycket starkare.
2011 klarade knappt vänster handled att hålla upp ett TOMT ölflak på jobbet. Blev det två så vek sig handlederna garanterat. Precis ingenting har varit lätt... Handledsskydd med skena har varit ett måste.
Blodsmak, svett och tårar! Men såååå värt det! Idag kan jag laga mat själv och t.o.m kört tungt plockpass på jobbet på lördagspasset 8/3-14, UTAN handledsskydd med skena!! Woohoou!! Nu är det bara att fortsätta kämpa för att få behålla muskler och funktioner!

Bye bye "tarm"armar! Tackar handledsskydden med skena för stöd senaste 3 åren, bye bye!

Hoppas övningen kan göra någon mer stark :)


Dagens 2 tänkvärda:
"Känslan när händerna klarar av att greppa runt hantlarna är obetalbar. Sann lycka!"
"What we think, we become"
Buddha

#Cervikal #Spinal #Stenos #Myelopati #Spondylos #Förlorade #Muskler #Kämpa #Handledsträning #TräningÄrLivet #Träna #Nervbanor #Funktioner #Hantlar

Av Susanne Nietula Edenvik - 5 mars 2014 20:58

Hästmedicinen som jag började med igår gav mig nog ett par extra hästkrafter ;D

http://edenvik.bloggplatsen.se/2014/03/05/10581695-glukosamin-mot-artros-spondylos-mm/

Styrkepasset gick över förväntan igår kväll. Fick vakna med träningsvärk idag. Gööööött =))
Stödstrumporna och knäskydden gjorde att vaderna minskade -2cm. YES! =))
Snart ser jag ut som en svart mumie med alla skydd ;D Stödstrumpor, knäskydd, handledsskydd, nackskydd och oftast mössa. Undrar vad som kommer härnäst ;)

Ledig dag ägnade jag mest åt min blogg, hemfix, intensivpass och finmotorik. Tackolov känns mitt jojo-liv lite lättare idag igen.
Tänk bara när jag lagade mat med LÄTTHET idag. För ett år sedan lagade finska cowboyen matlådor åt mig som jag hade under veckorna när han då låg ute på jobb. Vilken skillnad på liv!!! Idag använde jag den stora spaghettigrytan utan problem!!! Skar lökarna med lätthet! Mosade isär köttfärsen i stekpannan med lätthet, eller ok jag vilade nacken lite emellan mosandet. Musik på under tiden jag lagade mat och jag kan lova att det blev många danssteg vid spisen idag ;D
Hej livet här kommer jag!! TACKSAM!!
Helt klart är det styrketräningen som gett mig kraft i armarna som avlastar nacken. Hej muskler här kommer jag!!! TACKSAM!

Kroppshållning är en annan mycket viktig del i mitt friskare liv. Tjoho!

På eftermiddagen var det dags för månadens första promis, kändes som mina knän skulle klara lilla rundan 2,6km lätt. Men hade lovat mig själv att det fick räcka med lilla rundan... Jomenvisst... När jag gått en km ville själen ner till sjön! Jag kan liksom inte hejda mig :) Jag bara sugs ner dit :)

Dövika Degernäs Möckeln Degerfors

Det är så rogivande där nere vid Degernäs :) Så vackert :)
Bävern hade minsann varit framme och jobbat lite också.

Min mellanrunda ligger på 4,6km. Efter 2km började knäna krångla. Energin slaknade, men jag hade förberett mig med att ta med en Flapjack.

Gör egna bars så du vet vad du äter!

FLAPJACK. Glutenfria OCH mjölkfria bars.

Gott, gott! Men tyvärr innehåller de socker och vegetabiliskt olja, vad nu det sistnämnda står för?!? Hoppas inte det är palmolja! Nån som vet?
Nåja jag fick upp energin igen, det var huvudsaken just då.
Haltande men glad kom jag hem tillslut.
Promis är så skönt för själen. Jag behöver det. Synd att inte knäna kan fatta det.

Snaaart bättre har jag på känn :)

Dagens tänkvärda:
"Gör egna bars så du vet vad du äter!"

Av Susanne Nietula Edenvik - 5 mars 2014 00:30

Jag har fått ännu en diagnos i nacken. Eller ännu ett "namn" på ett av alla problemen i nacken. Cervikal Spondylos en form av atros.
Sen har jag mina krångliga knän sedan tonåren. Som läkarna inte kunde komma på vad det var som var fel. Tillslut sa en doktor att knäna verkade utslitna... i tonåren?!? "Skakar på huvudet"!!!
Iaf har knäna krånglat extra, extra mycket nu sedan i Januari. Har ibland som knäskålar i knävecken. Det har satt käppar i hjulen för mig angående promenader. Jag har tackolov klarat av att cykla sakta på ettan. Vissa dagar bättre än andra och då har jag genast trott att nu är det över... Men nej! Troligtvis är det Bakerscysta jag har. Ofarligt men otrevligt och ont!
http://www.1177.se/Orebrolan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Bakercysta---svullnad-i-knavecket/
http://www.praktiskmedicin.se/sjukdomar/bakercysta/

Botemedlet är vila... Passar inte min övriga kropp!!! SUCK!!!

Jag har försökt vila. Men så fort jag promenerar, står, sitter fel eller gasar på jobbet med kassabandet eller gasar i bilen, så kommer problemen och svullnaden tillbaks. Så numera får jag sitta i kassan på jobbet. Vilket nacken inte har klarat förut, men klarat nu sedan januari-14. Tackolov =))))

De som får Bakerscysta har ofta Artros i knäna.
http://www.vetenskaphalsa.se/motionera-bort-din-artros/
Bra övningar för knäartros:
http://www.skane.se/Public/Hassleholm/internet/dokument/kn%C3%A4ledsartros%20sista.pdf

Igår kväll var mina vader megastora. De hade svällt flera cm!!
Så idag var jag till Apoteket och köpte stödstrumpor!
Och idag med posten kom ett extra "BackOnTrack" knäskydd. Så nu kan jag ha på båda knäna samtidigt :)
Innan extra jobbpasset idag åkte jag förbi Granngården och köpte Glukosamin (för hästar). De visste direkt på hästaffären vad jag som människa ville ha :)))) Spännande!
Nu ska jag bli lika stark o frisk som en häst ;D

Glukosamin mot atros, spondylos mm

En häst på 600kg ska ha ett dosmått på 7,5 gram morgon och kväll.
7,5gram BioGlucomin = 8ml
(1 g = 0,9375 ml)
8ml/600kg = 0,01333333 ml/kg
Jag väger 51kg x 0,01333333ml = 0,68 ml
Alltså ska jag ta 0,68 ml BioGlucomin morgon och kväll.
Jag hoppas att jag räknat rätt!!
Burken ligger på 450g, kommer räcka 360 dagar åt mig för 399kr.

Glukosamin mot atros, spondylos mm

BioGlucomin från Granngården
Högkoncentrerad glucosamin med inulin och oligofructose för häst.
Kompletteringsfoder för hårt tränande, tävlande samt äldre hästar.

Låter som det passar mig ;P

Startade redan ikväll. Blandade pulvret med ett halvt glas vatten. Fick en del nya märkliga nervsmärtor plus att det kändes rejält i hals och näsa. Blev lite orolig att jag överdoserat. Kändes som att jag gick på strösocker... borstade av strumporna hela tiden, men det fanns inget där ;P i ansiktet fick jag som tusen nålar + i benen. Den känslan har jag haft på bakhuvudet och kroppen förut men aldrig i ansiktet.
När jag började med första BackOnTrack (nack)skyddet fick jag också konstiga nya åkommor. Minns under upptrappningen dag 3 kände jag ett starkt obehag mot att sätta på mig nackskyddet. Men idag älskar jag BackOnTrack skydden =))))

Dessutom gick styrkepasset över förväntan ikväll =)

"Behovet av Glucosamin ökar i samband med träning och tävling. Kroppen hinner inte producera tillräcklig mängd själv och kommer att lida brist på ämnet om inte tillsats ges. Glucosaminet hjälper till med stärkning av muskler och vävnader vilket i förlängningen skonar kroppen under stark påfrestning."

Länkar om Glukosamin:

http://fis.eqology.com/index.php?do=category_show&tag=Nyheter/N%C3%A4ringsl%C3%A4ra&page_id=63
http://www.re-fresh.se/catalog/product_info.php?products_id=61&osCsid=gmlc1flipb6u5qt8qlv1r5ago6
http://www.1177.se/Orebrolan/Stall-en-anonym-fraga/Fragor/Hjalper-glukosamin-mot-artros-i-knaleden/
http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2006/Tre-ars-biverkningsuppfoljning-av-glukosaminprodukter-som-lakemedel/


Blir spännande att se om Glukosaminet kan ge mig mer ledvätska så att det inte klickar och knakar lika mycket i knän, nacke och alla leder?

"Tillskott av glukosaminsulfat tycks stoppa upp nedbrytningen av brosket och stimulera kroppen att återbilda och reparera broskvävnad. Glukosamin kan även stimulera produktionen av hyaluronsyra som gör ledvätskan mer ”smörjande” och stötdämpande."

http://wwwc.aftonbladet.se/halsa/0008/12/artros.html

En liten nypa varje dag kommer nog göra susen!


Tillagd 22/4-2013

7 veckor med Glucosamin:

http://edenvik.bloggplatsen.se/2014/04/22/10667902-cykla-ute-woohou/

Dagens tänkvärda:
"Kroppen behöver sömn för att läka också"


#Cervikal #Spinal #Stenos #Myelopati #Spondylos #Förlorade #Muskler #Kämpa #Glukosamin #Glucosamin #Artros #Bakerscysta

 

Av Susanne Nietula Edenvik - 2 mars 2014 20:13

Jag äter INTE socker eftersom det ökar inflammationer i kroppen.

Jag har varit en av de värsta godisgrisar som finns. "Små"godispåsarna vägde aldrig under 1kg!!

Det är såååå skÖnt att slippa det där höga sockerbegäret nu.
Jag har under mina 3 år som sjuk sökt viktiga pusselbitar för att bli så frisk som möjligt. Varav jag stötte på flera ggr att socker ökar inflammationer i kroppen!! Det var inte lätt att ta till sig kan jag lova. Men under 2012-2013 tog jag det på allvar, trappade ner och idag är det sällan jag äter socker.

Men ibland blir man ju sugen på något göttit iaf. Jag försöker att använda mig i huvudsak av banan och honung när jag vill ha något sött. Väljer då ekologiskt SÅKLART!


Min egen påhittade nyttiga chokladbollssmet =)

1dl havregryn
1,5 msk kokosolja
1,5 msk kakao
1,5 msk honung
Ikväll hade jag även i nyttiga solroskärnor

Ingredienserna rör jag bara ihop i en burk och äter med sked. Glufs ;D

Havre är ett superlivsmedel som är mycket näringsrikt, innehåller bl.a bra med B-vitamin, järn, magnesium, fosfor och zink. Läs mer:
http://www.halsosidorna.se/Spannmal.htm

Kallpressad kokosolja är nyttigt för uppbyggnad av gamla och skadade celler. Läs mer:
http://www.kostdemokrati.se/midi/2012/07/16/kokosolja-har-helt-otroliga-naringsvarden-och-farmakologiska-mojligheter/


http://www.kungmarkatta.se/produkter/visa-produkt/kokosolja-virgin-225ml-351/

Solrosfrön innehåller Kisel som stärker bindväv, muskler, ben, tänder, hår, naglar, hud och slemhinnor. Följder av brist: Kiselbrist kan medföra ben- och ledbesvär, diskbråck och ischias, nagelsjukdomar, hudbesvär, rynkor och slapp hud, håravfall, ökad mottaglighet för infektioner, bihåleinflammation, irritation av slemhinnor.
Läs mer: http://www.alternativmedicin.se/Mineraler/Kisel.html

Fruktos är inte heller alltid bra. Men bananer och honung är ett bättre alternativ än socker. Dessutom har de goda egenskaper också.
Bananer ska vara ekologiska!! Innehåller bl.a Kalium och Magnesium.
http://edenvik.bloggplatsen.se/2013/05/05/9809298-bananer-blir-man-glad-och-stark-av/

Honung innehåller antibiotikaliknande ämnen, men också andra ämnen som har en bakteriedödande effekt. I dag ökar åter honungens medicinska användning på grund av det tilltagande problemet med antibiotikaresistens.
http://edenvik.bloggplatsen.se/2013/05/06/9809947-honung-ar-en-dunderkur-for-halsan/

Allt det här är nyttigt för att bygga upp min sjuka kropp så gott det går.

Å hittills går det ju faktiskt åt rätt håll för mig =)))

Dagens tänkvärda:
"Nyttigt Är Gott!"

#Cervikal #Spinal #Stenos #Myelopati #Spondylos #Förlorade #Muskler #Kämpa #Kokosolja #Havregryn #Solrosfrön #Honung #Kakao #Chokladbollssmet #Chokladbollar #NyttigtÄrGott

Language

Pinterest

Presentation


Hej där! Här är min blogg =)
Här kommer jag skriva om livet med Cervikal Spinal Stenosis. Jag gör allt som står i min makt för att läka naturligt. Är utmattad sen 2016, därför är min aktivitet ojämn i bloggen. Men ska blogga när jag får lite ork.

Viktigt att läsa!

Sök i bloggen

Fråga mig GÄRNA

57 besvarade frågor

Kategorier

REGISTER

Arkiv

Senaste inläggen

Hjälpmedel

Länkar

Sevärda Film-klipp

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Flagcounter

Flag Counter

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards