Direktlänk till inlägg 18 juni 2014

Förkyld = Stillsam = Nervsmärta mm

Av Susanne Nietula Edenvik - 18 juni 2014 22:29

Nu har jag varit förkyld i minst 6 dagar... Blä!!
Fredagen var ju fullt upp med sonens student.

Kände i lördags att jag kände mig ännu mera vissen. Men körde ett lättare styrkepass hemma.

På kvällen var det dags för den årliga tjejfesten + fira AnnLouise :) Det får man bara inte missa! Men jag var på gott och spralligt humör även om jag kände mig en hel del förkylnings-sliten.
Festen var jättetrevlig som alltid och vi fick god mat + efterrätt som jag kunde äta =)

Tjejfest

Vi gick vidare ut i vimlet och dansade och dansade. En toppenkväll med tjejerna =)


Söndagen var mindre toppen... Ännu mer förkyld... Lite bakis... Blev inte många knop den dagen. Var i princip bara... stilla vad jag kan minnas. Låg i baden-baden i vardagsrummet, eftersom jag har soff-förbud för min braiga skitkropp ;) Men tyvärr är inte baden-baden bra för min kropp hellre. MEN bättre än soffa!


Jag ville bara ligga still, klämma på mina handträningsbollar och kolla på film! Alltså, jag har typ tittat på fyra filmer/program det senaste halvåret. Sen bara blir jag förkyld och vill kolla på film i flera dagar dessutom. Jag har väl inte ork för annat.

Men tisdag började kroppen brinna av allt stillasittande. Jag hann bara jobba två timmar på tisdagen, gjorde bara det viktigaste. De tyckte jag skulle gå hem och kurera mig! Så tisdag fick jag iaf två timmars rörelse. Märkte när jag gick från bilparkeringen till jobbet att benen och fötterna kändes onormala, speciellt höger benet. Lite bortdomnade, men inga bränningar eller känslan av att jag går på glödande kol.

Mitt kurerings-kit

Mitt kurerings-kit


Men nu känns det som att det brinner i ansikte, armar och händer. Det känns som tusen nålar. Känns som skelettknogarna bränner hål på huden. Som knivhugg och karvande. Känns som något småbiter tätt, tätt på armarna. Handflatorna stränar, ömmar och brinner. Läpparna känns svullna, pirriga och bortdomnade. Kinderna stränar, pirrar och bränner. Öronen bränner. Bakhuvudet känns som någon gör "tusen nålar" på. Listan tar inte slut...

Smärtor Cervikal spinal stenos myelopati spondylos

Smärtor Cervikal spinal stenos med myelopati och spondylos.

Så här ser smärtorna ut ikväll. Smärtorna löper amok när jag är stillsam. Så här hade jag jämt förut och ännu mer. Vad frisk jag blivit =) förutom just nu då ;)

Jag försöker andas medvetet, genom näsan, ända ner i magen.
Jag släcker åtminstone stundtals bränder, pirrningar, tusen-nålar mm med hjälp av min andning och mina tankar. Det är skönt med de smärtfriare små stunderna :)))


Tankarna har otroligt stor betydelse för smärtlindring! Min kropp lurar mig! Ryggmärg och nervrötter är i kläm i nacken. Signalerna mellan hjärna och kropp signalerar smärta, bränder, knivhugg, tusen nålar mm Signaler som inte är sanna! Bränderna gör verkligen fruktansvärt ont men jag vet att de är inte sanna! Jag ser att det inte brinner! Jag vet vad som är sant! Jag andas rätt och jag tänker rätt!


Jag är stark även om jag har Cervikal Spinal Stenos med Myelopati och Spondylos. Jag är stark även om jag dessutom får en förkylning som medför att jag blir mycket stillsam. Jag är inte rädd för att bli förlamad när jag blir stillsam längre :) Jag har börjat hittat ett lugn i min "sjukdom" eller tillstånd kanske det heter? Jag är van efter flera år. Jag vet hur jag ska balansera, hantera och tänka. Jag känner att jag har kontroll över grymma "Mr Cervikal Spinal Stenos".

Igår gick jag med på att bli hemskickad från jobbet. Idag gick jag med på att stanna hemma när en arbetskamrat erbjöd sig att ta mitt skift. Jag känner mig stark eftersom jag gick med på det, det har jag inte gjort förut. Aldrig att jag stanna hemma från jobbet. Jag fick panik om jag inte fick gå till jobbet. Det betyder oerhört mycket för mig, både jobbet och arbetskamraterna.
Jag har hittat ett lugn som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva. Jag är förkyld, medtagen och stilla men inte rädd, LYCKA!


Men idag har jag cyklat sakta och genomfört ett lättare träningsprogram för att underhålla muskler och nervbanor. Dessutom är träning och rörelse den bästa medicinen mot nervsmärta. När blodcirkulationen kommer igång och slaggprodukter förs ut.

Extra bra smärtstillande är träning i kombination med medveten andning, musik och rätt tänk! Så man kommer i härligt magiskt flow :)

Imorgon är jag friskare har jag lovat mig själv ;) Längtar till jobbet så jag får ta ledigt från mig själv ;D

Dagens tänkvärda:
"Smärtorna löper amok när jag är stillsam"

#cervikal #spinal #stenos #myelopati #spondylos #förkyld #stillsam #nervsmärta #smärtalöperamok #medvetenandning #tjejfest #kurerings-kit #ståut #tränaförsiktigt

 
 
Ingen bild

Lisa

22 juni 2014 18:27

Åh du sätter så himla bra ord på det jag känner o upplever. Så skönt att läsa det du beskriver, det känns precis som min kropp. Jag är så glad att jag hittade din blogg <3 . Dina ord hjälper mej massor ska du veta !! Kram på dej <3

Susanne Nietula Edenvik

24 juni 2014 00:30

Åh va' bra att du blir hjälpt av min blogg. Glad jag blir =)))) Samtidigt som det är mycket synd att du känner igen smärtorna. Kram kram kram o "hjärta"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Nietula Edenvik - 16 oktober 2019 03:36

Ja i måndags kom äntligen kallelsen till en kurs i "Basal Kroppskännedom" som jag själv önskat remiss om. Det ska bli spännande! Men jag fick min diagnos, medfödd Cervikal Spinal Stenos med myelopathi, spondylos och diskbråck i nacken, 2011. Vilket...

Av Susanne Nietula Edenvik - 7 oktober 2019 06:14


  Trasmattan - För bättre balans och livskvalite´   Hur ser min dag ut? Vad lägger jag egentligen min tid på? För att förtydliga hur dagarna ser ut så fick jag lära mig att använda mig av "Trasmattan" av min coach Mia på CoachingTeamet, Finsa...

Av Susanne Nietula Edenvik - 20 september 2019 14:19

Placeboexperimentet svt play Jätteintressant program om placeboeffekten! Man ska inte förakta placeboeffekten, man ska dra nytta av den. Placeboeffekten hjälper även fast man vet att det är placebo. Kroppens egna endorfiner. Tankens kraft är så mä...

Av Susanne Nietula Edenvik - 7 september 2019 20:30


  I veckan såg jag Vetenskapens värld - Frisk av naturen på Svt Play.Se programmet här:https://www.svtplay.se/video/23469350/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-2-frisk-av-naturenKan ses till 28 feb 2020 23.59 Info om programmet:"F...

Av Susanne Nietula Edenvik - 3 september 2019 04:26


29 augusti... Det är nu tre år sedan jag fick hjälp att ta steget att sjukskriva mig. Det var minst sagt ohållbart på arbetet. Ja hela livet var ohållbart... Utmattningen hade tagit över min hjärna...     Fokus på det som är bra   Solu...

Language

Pinterest

Presentation


Hej där! Här är min blogg =)
Här kommer jag skriva om livet med Cervikal Spinal Stenosis. Jag gör allt som står i min makt för att läka naturligt. Är utmattad sen 2016, därför är min aktivitet ojämn i bloggen. Men ska blogga när jag får lite ork.

Viktigt att läsa!

Sök i bloggen

Fråga mig GÄRNA

57 besvarade frågor

Kategorier

REGISTER

Arkiv

Senaste inläggen

Hjälpmedel

Länkar

Sevärda Film-klipp

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Flagcounter

Flag Counter

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards