Direktlänk till inlägg 25 september 2014

Scio - Energimedicin - Alternativ Medicin

Av Susanne Nietula Edenvik - 25 september 2014 11:27


Förra onsdagen 17/9 var syrran och jag på Scio i Karlstad.
Vilken fantastisk upplevelse. Jag ska försöka återberätta så gott jag kan. Kom gärna med frågor om jag har skrivit helt osammanhängande eller oförståeligt. Om syrran läser så måste du komma med input, så jag kan rätta till :)

Scio är en maskin som är kopplad till en dator som kör igenom olika program och tar fram kroppens självläkning.

Syrran hade beställt tid åt oss och hon som utförde behandlingen visste inte om vilka sjukdomar vi hade, hon visste inte ens mitt namn. Vill tillägga det, för det här kanske låter lite hokus pokus, men hon visste absolut ingenting om mig innan behandlingen.

Vi började med syrran på förmiddagen. Det var jättespännande att sitta med och lyssna och försöka hjälpa till att memorera. Papper och penna behövs! Det kommer jag använda nästa gång. Man får så oerhört mycket tips och hjälp på vägen, så det är omöjligt att komma ihåg allt.

Med Scio kan man balansera allt möjligt i en kropp som inte mår bra. Vi hade förväntningar med att få hjälp med: energi, obalanser, inflammationer, autoimmuna sjukdomar, allergier, kroniska inflammationer mm

Efter lunch var det min tur. Hon frågade vad jag ville ha hjälp med. Jag svarade att jag hade slutat rökt för 5 månader sedan och istället för att bli friskare så hade jag bara blivit mer och mer energilös. Nånting är fel och jag vill ha tillbaks min energi igen, sa jag.
Jag blev tillkopplad till en apparat som heter SCIO. Systemet består av ett avancerat dataprogram.
Fem elektroder fästes runt hand- och fotleder samt runt huvudet som då mäter cellernas och organens specifika svängningsfrekvenser. På detta sätt kan man se vitaminbrister, obalanser i mineral- och enzymnivåer, hormonrubbningar och även kolla immunförsvaret, lymfsystemet m.m
Allt det där som är så svårt att få svar på ifrån vården!!! Det skulle jag nu äntligen få svar på!!

Scio Energimedicin Alternativmedicin  

Hahahaha!!! Jag kan lova att syrran och jag skrattade mycket ;D

"SCIO kan visa var eventuella obalanser, brister eller blockeringar
kan förekomma. Då blockeringar i energisystemet kan bero på många faktorer, ges rekommendationer om hur man kan hjälpa kroppen att återställa sig. För att uppnå bästa resultat krävs samverkan mellan klient, terapeut och SCIO. Det är viktigt med egenansvar för att kunna få varaktig läkning.
Detta kan vara i form av koständring, motion, mer vattenintag, mental träning, läkarbesök eller medicinering.
SCIO utför bl. a:
Meridianbalansering
Akupunkturstimulering utan nålar
Ryggradsenergibehandling
Färgterapi
Stressreducering
Emotionell balansering
Aura/Chakrabalansering
Organbalansering
m.m."
Läs mer om Scio:
http://www.energimedicin.com/scio.html
http://www.qxsubspace.com

Scio Energimedicin Alternativmedicin  

Scio Energimedicin Alternativmedicin



SCION kan dessutom rätta till många av dessa saker genom att korrigera svängningsfrekvensen. Eftersom man tidigt kan upptäcka dessa energimässiga störningar har man möjlighet att förebygga sjukdomar eller vända en pågående sjukdomsprocess. Med hjälp av SCION har man möjlighet att behandla med energi istället för syntetiska mediciner. Behandlingen blir då betydligt effektivare eftersom diagnosen för obalanser är objektiv och inte kan påverkas av terapeuten.
Detta är en helt smärtfri behandling. 650 kr / tim
Läs mer: http://www.anneliesalternativmedicin.se/behandlingar/scio-19086788

Behandlingen tog ungefär två och en halvtimme per person. Så själva besöket kostde ungfär 1600kr. Sen tillkommer kostnader för ev kosttillskott.

Annelie tittade även på tungan, ögonen och ansiktet och provade ut vilka cellsalter vi behövde. Jag behövde sätta in två olika cellsalter. Mycket intressant! Jag har själv reagerat på mitt utseende i sommar att jag är blå under ögonen, tinningarna är insjunkna och att jag saknar ansiktsfärg. De här symtomen var med på cellsalterna jag behövde sätta in.
Läs mer om cellsalter:
http://www.annlouisepersson.se/energibonus/new-era-cellsalter/detaljerad-info-cellsalter/
Cellsalter Aminosyror  

Cellsalter, MultiGuard och Aminosyror



Scio-maskinen kunde utläsa massor av träffsäkra saker av oss som stämde in på oss. Den sa ingenting som inte stämde! På mig bl.a sa den till om inflammation, bindväv och leder. Den sa dock ingenting om min nacke, där ryggmärgen är i kläm. Utan det var lederna som poppade upp i maskinen. Vi kom in på mina knän. Annelie sa att det onda i knäna sitter högre upp i kroppen. Hon klämde på mina lår: - Här har du ont! Nja sa jag...? (svårt att känna överallt man har ont, när man har ont överallt typ... Men hon klämde igen, lite hårdare. Jo men det kändes allt. Egentligen borde jag beställa massage hos henne, men allt kostar ju. Jag är glad om jag har råd med scion.

Så låren masserar jag nu alla ömma punkter själv.  Nu är jag medveten om att jag har ont i benen. Hårt med knogarna, flera gånger om dagen om det behövs. Hårt så att man nästan tappar andan! Mina knän klarar nu att vara i ytterläge efter nio månader!! Så nu klarar jag av att stå upp i kassan på jobbet igen!! Tjoho!!!

Annelie undrade om jag gjorde roliga saker? Saker som jag mår bra av? Gapskrattande svarade jag: - JAAA, flera ggr/dag annars skulle jag inte orka leva! :)))))
Scio-programmet visade att mitt serotoninvärde, serotoninnivå låg väldigt lågt.
Serotonin är främst känd som signalsubstans men uppträder även som ett hormon. Ca 90 % av människans serotonin finns i mag-tarmkanalen. Serotonin kallas även må-bra hormon. "Forskare har visat att halten serotonin i hjärnan ökar när man äter livsmedel som är rika på tryptofan. Tryptofan finns bland annat i kött, mjölk, ägg, bananer, spannmålsprodukter, tomater och valnötter. Man tror att detta kan förklara varför vissa människor upplever att de känner sig lugnare och gladare efter att exempelvis ätit en banan."
Läs mer: http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?tem=3&art=273
Detta kan ju förklara både mitt höga vitamin D3 intag och alla mina typ 5 bananer varje dag ;)
Jag kommer såklart fortsätta göra sånt som jag blir glad av :) När jag sen kan gå på promisar igen så kommer det bli ett stort plus :))))

Mina vänner har tipsat mig om Medicinsk Yoga... Och nu sa även Annelie att jag skulle börja med Medicinsk Yoga! Så nu måste jag ta tag i det! Måste öppna upp!

Medveten andning har ju hjälpt mig förut. En mycket viktig bit. Men det är lätt att glömma bort när man inte mår bra. Man blir förvirrad och velig. Ovant för mig att vara velig, jag som alltid tar snabba beslut och kör. Nu sedan jag blev sjuk kan jag vara hur velig som helst och hur glömsk som helst.

Mitt immunförsvar hamnade bara på en 2:a. Inte så konstigt efter allt, bl.a 14veckors urinvägsinfektion. Som jag äntligen blivit av med, tack vare lingon varje morgon och kväll. YEAH!!! Jag slapp antibiotika!!!!


Min krångliga mage tycker jag att jag kan hantera med att undvika vetemjöl, mjölk och socker. Men med en släkt på mammas sida där det är vanligt med Ulcerös colit, flera med cancer i tarmarna som följd... Min mamma dog bara 57år av följderna från cancer i tarmarna. Och nu sa Scio-maskinen ifrån att jag har inflammation i magen. Mina tarmar klarar inte av att ta till sig all näring. Så nu funderar jag på vad jag mer kan göra? Jag äter lite råg ibland, jag kanske får plocka bort det med. Jag kan välja ekologiskt i större utsträckning. Jag har börjat med probiotika via surkål. Sen är det ju de där  bananerna/dag som ger fruktos en sorts socker. Socker ökar inflammationer i kroppen. Samtidigt så sa scio maskinen att jag bröt ner fruktos jättebra. I dagsläget behöver jag bananerna för att orka med det höga tempot på jobbet och all träning. Som sagt jag får fundera..

Kom även på att scio sa ifrån att min mage inte vill ha pumpkin, så jag ska plocka bort pumpakärnorna från min kost. För det ökade tydligen på inflammation i magen på mig.

Tänk om jag kan få bort inflammationen från magen så att jag kan ta åt mig näringen, herregud vad frisk jag kan bli :))) Jag blir ju hela tiden lite friskare trots magen.

De enda vitaminerna jag låg bra på var A och D.

Jag äter t.ex 5 kapslar Omega3/dag + minst 80-200gram fisk varje dag. Och ändå har jag brist på omega3... Suck!
Jag behöver höja nuvarande: Omega3, Zink, Magnesium, B-komplex. Vilka jag redan äter en hel del av. Problemet är att min tarm inte tar upp näringen. Men jag har nu ökat på ytterligare med dessa.
Och nu har jag efter Annelies och Scions inrådan även börjat med Aminosyror som är kroppens byggstenar. Cellsalterna för att bygga upp cellerna. MultiGuard (multivitamin) som innehåller massor, bl.a krom, selen, järn, mangan mm som jag har brist på. Jag äter dessutom spenat och broccoli varje dag för att höja mitt järnvärde. Jag behövde även Probiotika. Men som sagt, ekonomin är begränsad. Så jag kör med Surkål 11:90, billig och naturlig probiotika :) En liten tsk till maten.

Surkål Probiotika  

Scio-programmet talade även om att det hade hänt mig något allvarligt vid 43 års ålder. Ja när jag fyllde 43år förlorade jag muskler i armar och händer.

På slutet kördes även ett typ healingprogram/energiprogram. Som gick ut på att höja brister och ge energi.

Vissa får energi och healingprocess efter en Scio-behandling, en del behöver flera behandlingar innan de märker något positivt.
Syrran fick energi redan samma natt!!
Tog lite längre tid för mig. Nästa dag hade jag mindre mysiga upplevelser, sk utrensningssymtom. Men jag tog mig till jobbet till eftermiddagsskiftet och rörde mig sakta för att klara av att jobba. På torsdag kväll ställer jag mig hela tiden upp automatiskt i kassan!? För första gången på 9 månader klarar mina knän av att stå i kassan! På fredagen är jag aningen lite piggare. Men är fortfarande blek och matt. Men knäna vill stå i kassan. Jag får energi av kunderna och känner mig lite piggare.
Jag vilar en liten stund efter fredagspasset. Sen lagar jag maten på kvällen efter mitt jobb!! Mannen är chockad och jag känner mig pigg en fredagkväll?! Vaknade pigg på lördagen. Mitt gråa ansikte hade fått färg :)))) Jag orkade t.ex bry mig om att raka mig under armarna. Jag gick ner till tvättstugan och slängde i en tvätt. Friskhetssymtom!
Jag är helt klart mycket piggare! Jag håller på att få tillbaks min energi!!! En hel sommar åt helvete! Men jag har ju framtiden :))))

Hjärnan är äntligen mer på ON än off. Blicken är klarare och synen bättre! Jag har mycket att ta igen som jag ligger efter med... Snart kan jag gå på promisar igen, längtar!

Den talade även om att min kropp är ledsen, "Sadness" stod det på skärmen. Jag vet varför.
Jag får jobba på det. För allt det där ledsamma sätter sig fast i hela min kropp och jag blir sjukare än vad jag behöver vara....
Så jag säger till mig själv: - Det räcker nu Susanne! Gråt! Ut med känslorna! Bearbeta! Var inte så hård mot dig själv. Gråt! Behåll inte alla tårarna i kroppen som förgiftar din kropp och gör den sjukare än den behöver vara.

"Release me" med Laura

Alternativ medicin och livet är fantastiskt! Här kommer jag :D

Vi har redan beställt en ny tid för återbesök i slutet på oktober. Det här har definitivt hjälpt oss! Vi varken vill eller orkar vara mer sjuka!! Dessutom har vi med oss en vän nästa gång som också vill prova, hon vill också bli friskare. Vill också få mer hjälp än vad vården kan ge!


Kom gärna input och tips.

Min hjärnan är inte riktig på ON hela tiden ännu. Men det är fantastiskt när den är det :)

Dagens tänkvärda:
"All sjukdom börjar i magen" sa Hippocrates

#cervikal #spinal #stenos #myelopati #spondylos #läkanaturligt #naturligtläkande #alternativmedicin #scio #energi #cellsalter #aminosyror #järn #spenat #probiotika #surkål #serotonin #tryptofan #bananer #inflammation #sadness

 
 
Ingen bild

Lisa

25 september 2014 13:56

Åh va intressant :) ! Jag tror också på att mycket hänger ihop i kroppen. Så synd att allt kostar så himla mycket. Jag går själv hos en man i Nora som heter Stefan o han är min guru. Hjälper min kropp att släppa på blockeringar o låsningar så kroppen kan börja självläka. Han har massor att jobba med hos mej kan jag säga. Ska dit nästa gång 13/10 . Ska bli spännande att följa dina framsteg efter din SCIO-behandling !! Lycka till !!

Susanne Nietula Edenvik

26 september 2014 06:17

Spännande, spännande Lisa :)))
Lycka till du med!!

 
Ingen bild

Vicky

26 september 2014 07:43

Så intressant läsning! Är så glad att du delar med dig!

Susanne Nietula Edenvik

27 september 2014 01:55

Tack Vicky :)))

 
Ingen bild

Joakim

23 februari 2018 16:29

Hej! Intressant! Hur mår du i dag? Tror du att Scio hjälpt dig?

Susanne Nietula Edenvik

23 februari 2018 18:38

Scio hjälpte mig med min hälsa. Jag har tyvärr inte haft råd att gå senaste året. Men har man råd så rekommenderar jag det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Nietula Edenvik - 16 oktober 2019 03:36

Ja i måndags kom äntligen kallelsen till en kurs i "Basal Kroppskännedom" som jag själv önskat remiss om. Det ska bli spännande! Men jag fick min diagnos, medfödd Cervikal Spinal Stenos med myelopathi, spondylos och diskbråck i nacken, 2011. Vilket...

Av Susanne Nietula Edenvik - 7 oktober 2019 06:14


  Trasmattan - För bättre balans och livskvalite´   Hur ser min dag ut? Vad lägger jag egentligen min tid på? För att förtydliga hur dagarna ser ut så fick jag lära mig att använda mig av "Trasmattan" av min coach Mia på CoachingTeamet, Finsa...

Av Susanne Nietula Edenvik - 20 september 2019 14:19

Placeboexperimentet svt play Jätteintressant program om placeboeffekten! Man ska inte förakta placeboeffekten, man ska dra nytta av den. Placeboeffekten hjälper även fast man vet att det är placebo. Kroppens egna endorfiner. Tankens kraft är så mä...

Av Susanne Nietula Edenvik - 7 september 2019 20:30


  I veckan såg jag Vetenskapens värld - Frisk av naturen på Svt Play.Se programmet här:https://www.svtplay.se/video/23469350/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-2-frisk-av-naturenKan ses till 28 feb 2020 23.59 Info om programmet:"F...

Av Susanne Nietula Edenvik - 3 september 2019 04:26


29 augusti... Det är nu tre år sedan jag fick hjälp att ta steget att sjukskriva mig. Det var minst sagt ohållbart på arbetet. Ja hela livet var ohållbart... Utmattningen hade tagit över min hjärna...     Fokus på det som är bra   Solu...

Language

Pinterest

Presentation


Hej där! Här är min blogg =)
Här kommer jag skriva om livet med Cervikal Spinal Stenosis. Jag gör allt som står i min makt för att läka naturligt. Är utmattad sen 2016, därför är min aktivitet ojämn i bloggen. Men ska blogga när jag får lite ork.

Viktigt att läsa!

Sök i bloggen

Fråga mig GÄRNA

57 besvarade frågor

Kategorier

REGISTER

Arkiv

Senaste inläggen

Hjälpmedel

Länkar

Sevärda Film-klipp

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Flagcounter

Flag Counter

RSS

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards