Direktlänk till inlägg 31 januari 2016

Göra egen Magnesium-olja

Av Susanne Nietula Edenvik - 31 januari 2016 21:19


Magnesium bidrar till normal energiomsättning och normal muskelfunktion.

Magnesium äter jag bl.a mot muskel och nervryckningar, kramp, restlessleg, stelhet, takykardi (hjärtrusning, vilopuls på över 100), hjärtklappning, nervsmärta och så blir jag avslappnad och får mycket bättre sömn. Gör så otrolig stor skillnad.
Magnesium är ett mirakel mineral för mig. Jag har till och med lyckats sluta med betablockeraren som jag ätit i 15 år och som de sagt jag behöver äta livet ut. Har varit utan medicin sedan sommaren 2014. Tack vare delvis Magnesium och vitamin D3.

Magnesium är förmodligen kroppens viktigaste mineral. Den aktiverar energiproduktion och över 300 olika biokemiska aktiviteter i kroppen på cellnivå.
Magnesium gör att muskler slappnar av och att man kan släppa greppet. Kalcium gör att man kan greppa.

Jag äter idag den bästa Magnesium som jag har hittat, Helhetshälsa. Holistic är också ett bra märke. Om jag fattat rätt så är det viktigt att välja ett Magnesium som slutar på -at. En Magnesium-sort med bra biotillgänglighet, en sort som kroppen kan tillgodo göra sig. En del andra sorter blir man dålig i magen av för att de går för snabbt genom kroppen. Men Magnesiumcitrat funkar superbra för mig hittills iaf.
De Magnesium-sorter som inte fungerar mot kramp mm hamnar troligtvis i toaletten. Ex. Magnesiumoxid går snabbt genom tarmen. Så är man hård i magen kan ju det vara ett laxerande alternativ ;)

Men nu är det ju så att jag äter ju en hel del kosttillskott, vore bra om jag kan dra ner. Tänker bl.a på plånboken...
Jag läste för något år sedan att en del använder Magnesiumolja istället. Blev lite nyfiken... Läste att man kunde göra själv...
Huden är ju kroppens största organ så det fungerar klockrent att smörja Magnesium på huden.

Magnesium, Epsomsalt, Bittersalt, Magnesiumsulfat, kärt barn har många namn ;)
kan du handla exempelvis på nedanstående ställen:
Naturliga Norrland

Bittersalt (epsomsalt)
Bittersalt (epsomsalt)


Magnesium flingor av magnesiumklorid är ett bra val.

Magnesiumflingor Magnesiumklorid  

Här har jag köpt det:
http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Mineraler/Magnesium/Magnesium-flakes.htmFlaskor och Epsomsalt mm kan du köpa från Crearome - kosmetikkompaniet.Magnesiumolja


Ingredienser:
1/2 - 3 dl magnesiumflingor
1dl destillerat vatten
En plast eller glas flaska

 

Eftersom jag förlorat muskler så återanvänder jag en roll-on flaska för att det är lättare för mig.


Om man vill kan man även ha i en nypa svartpeppar för att förstärka. Dessutom kan man ha i MSM eller glukosamin.

Gör så här:
Värm det destillerade vattnet till 39 grader. Det är viktigt att använda destillerat för att förlänga hållbarheten av blandningen. Häll i magnesiumflingorna i det uppvärmda vattnet.
Rör om tills helt upplöst. Låt svalna helt och förvara i flaska eller sprayflaska. Kan förvaras i rumstemperatur i minst sex månader.


Plättlätt att göra egen magnesiumolja.
Göra egen magnesiumolja  
Spraya eller smörj Magnesium-oljan direkt på huden, gärna magen eller vart som helst. Kan pirra lite i huden första gångerna. Magnesiumoljan kommer att kännas lite fet på huden från början, men den oljiga känslan kommer snabbt försvinna eftersom den absorberas. Senare kan du tvätta bort det eller låta det vara kvar. Jag låter det vara kvar för bästa upptag. Jag smörjer även gärna huden med ett tunt lager kokosolja också.

Läsvärda länkar!

Följande livsmedel innehåller Magnesium:
http://matkalkyl.se/naringsamnen58.php
Anna Hallen har skrivit en del om olika Magnesiumsorter:
http://www.annahallen.se/ar-alla-magnesiumpreparat-bra/comment-page-2
Göra egen Magnesiumolja:
http://wellnessmama.com/5804/make-your-own-magnesium-oil/
Göra egen Magnesiumolja:
http://www.foodrenegade.com/how-make-magnesium-oil/

Magnesiumbrist symtom:
http://www.healthdigezt.com/magnesium-deficiency-symptoms-you-should-know-by-now/
Magnesium:
http://kurera.se/magnesium-mg/Dagens tänkvärda:
"Vad innehåller hudprodukter mm som man använder på huden, kroppens största organ..."

#cervikal #spinal #stenos #myelopati #spondylos #läkanaturligt #naturligtläkande #energi #inflammation #kramp #muskelryckningar #nervryckningar #restlessleg
#stelhet #takykardi #hjärtrusning #vilopulspåöver100 #hjärtklappning #nervsmärta #avslappnad #sova

 
 
Ingen bild

Lena D

4 februari 2016 23:45

Gurkmeja är bra för kroppen!
http://gluten-celiaki.blogspot.com

Susanne Nietula Edenvik

7 februari 2016 14:30

Hej Lena =)
Javisst är gurkmeja magiskt! Jag använder 3 tsk gurkmeja varje dag tillsammans med svartpeppar, ingefära, kokosolja och nypon. Min anti-ont dunderkur istället för skolmedicin. http://edenvik.bloggplatsen.se/2014/12/20/10961070-anti-ont-dunderkur-mot-smarta-och-inflammation-som-hjalpt-mig/%C2%A0/

 
Helhetshälsa

Helhetshälsa

29 februari 2016 14:07

Tack för den fina raden om vår Magnesium!:)

http://www.helhetshalsa.se

 
Ingen bild

Tomas

29 september 2016 01:32

Mineralerna Bor och Silicium är kanske viktigare än det tidigare annsets.
Bor är viktig fö parathyroidera körtlens funktion och bidrar positivt till upptaget av calcium och magnesium och phosfor, och ökar även produktionen av kvinnors och mäns seksualhormoner. Viktig för cellmembranernas funktion.

Silicium (kiselsyra) afgiftar bl.a aluminium samt, tex. kvicksilver och fluor. Silicium har stor betydelse för uppbygnad av stark bindvävnad, ben, senor och brosk, tex. i uppbygnaden glycosaminer til lederna. Viktig ochså för tänndernas emalj, koronararterierna och njurar.

Borax konspirationen
http://www.gudsapotek.dk/414904121

http://www.dcnutrition.com/Minerals/detail.cfm?RecordNumber=45
http://www.dcnutrition.com/Minerals/abstracts.cfm?RecordNumber=45

"Boron seems to aid in the formation of steroid hormones (estrogen) and vitamin D and estrogen, and it improves COPPER metabolism. A magnesium deficiency accentuates the effects of boron."
"Boron is required for the maintenance of bone and normal blood levels of estrogen and testosterone; within eight days of supplementing boron women lost 40 percent less calcium, 33 percent less magnesium and less phosphorus through their urine.
Women getting boron supplementation had blood levels of estradiol 17B doubled to 1evels found in women on estrogen replacement therapy," the at 10 ppm; levels of testosterone almost doubles."
"Brain function was affected in these 15 adults; electroencephalograms indicated that they were less mentally alert during boron depletion than during boron repletion."
http://www.dcnutrition.com/minerals/Detail.CFM?RecordNumber=47
http://www.dcnutrition.com/minerals/abstracts.cfm?RecordNumber=47

https://cdnssl.nu3.de/DE/product/natur-drogeriet-spisekisel-200-g-117941-0490-149711-1-product.jpg
http://smedjeriet.dk/tilbehor/3393-borax.html

Susanne Nietula Edenvik

27 oktober 2016 14:45

Tack Tomas
Det var mycket ny info för mig. Det får jag sätta mig in i någon dag när jag känner mig lite piggare. Tack. Ha en bra dag!

 
Ingen bild

Mia

21 april 2018 17:47

Tack för alla fina värdefulla tips!

Susanne Nietula Edenvik

21 april 2018 22:58

Kul att du gillar det :)

 
roe

roe

24 mars 2019 15:06

värdefulla tips!

http://https://tibalagi.blogspot.com

 
roe

roe

24 mars 2019 15:07

Får jag tipsa om ”Blå hotellet”. Finns att lyssna på på SR play, avsnitten är 12 min långa och vi lyssnar med barnen (4&6) varje kväll. Vi vuxna skrattar lika mycket som barnen! Jättebra serie med lite av allt, och håller igång fantasin massor ☺️

http://https://tibalagi.blogspot.com

Susanne Nietula Edenvik

14 maj 2019 09:22

Tack för kul tips :)

 
Ingen bild

Ingrid Narverud

3 juni 2019 16:07

Hej, du prater om magnesium olje, men skulle blandningen da ikke innholder olje, f.eks cocosolje? Eller mener du magnesiumvann? Virker denne blandningen også mot skør og atrofisk hud?
Takk for svaret!

Susanne Nietula Edenvik

3 juni 2019 21:22

Hej Ingrid. Ja det kallas för magnesiumolja. Troligtvis för att konsistensen blir oljig. Men den är gjord på magnesium och renat vatten. Så egentligen kanske det skulle heta magnesiumvatten? Jag vet tyvärr inte hur magnesiumolja fungerar på skör och atrofisk hud. Men jag kan tänka mig att det blir för starkt för huden. Kanske magnesiumbad skulle fungera bättre?
http://edenvik.bloggplatsen.se/2015/08/12/11158560-magnesiumbad-epsom-hjalper-mina-nerver-och-muskler-att-fungera/
Eller späda ut magnesiumoljan så att den inte blir lika stark? Hoppas du hittar något som passar dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Nietula Edenvik - 16 oktober 2019 03:36

Ja i måndags kom äntligen kallelsen till en kurs i "Basal Kroppskännedom" som jag själv önskat remiss om. Det ska bli spännande! Men jag fick min diagnos, medfödd Cervikal Spinal Stenos med myelopathi, spondylos och diskbråck i nacken, 2011. Vilket...

Av Susanne Nietula Edenvik - 7 oktober 2019 06:14


  Trasmattan - För bättre balans och livskvalite´   Hur ser min dag ut? Vad lägger jag egentligen min tid på? För att förtydliga hur dagarna ser ut så fick jag lära mig att använda mig av "Trasmattan" av min coach Mia på CoachingTeamet, Finsa...

Av Susanne Nietula Edenvik - 20 september 2019 14:19

Placeboexperimentet svt play Jätteintressant program om placeboeffekten! Man ska inte förakta placeboeffekten, man ska dra nytta av den. Placeboeffekten hjälper även fast man vet att det är placebo. Kroppens egna endorfiner. Tankens kraft är så mä...

Av Susanne Nietula Edenvik - 7 september 2019 20:30


  I veckan såg jag Vetenskapens värld - Frisk av naturen på Svt Play.Se programmet här:https://www.svtplay.se/video/23469350/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-2-frisk-av-naturenKan ses till 28 feb 2020 23.59 Info om programmet:"F...

Av Susanne Nietula Edenvik - 3 september 2019 04:26


29 augusti... Det är nu tre år sedan jag fick hjälp att ta steget att sjukskriva mig. Det var minst sagt ohållbart på arbetet. Ja hela livet var ohållbart... Utmattningen hade tagit över min hjärna...     Fokus på det som är bra   Solu...

Language

Pinterest

Presentation


Hej där! Här är min blogg =)
Här kommer jag skriva om livet med Cervikal Spinal Stenosis. Jag gör allt som står i min makt för att läka naturligt. Är utmattad sen 2016, därför är min aktivitet ojämn i bloggen. Men ska blogga när jag får lite ork.

Viktigt att läsa!

Sök i bloggen

Fråga mig GÄRNA

57 besvarade frågor

Kategorier

REGISTER

Arkiv

Senaste inläggen

Hjälpmedel

Länkar

Sevärda Film-klipp

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Flagcounter

Flag Counter

RSS

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se