Direktlänk till inlägg 8 mars 2016
För 2 mindre plåtar, (1 1/2 sats)
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1,5 dl havregryn (glutenfri)
1 1/2 msk fiberhusk (finns på glutenfrihyllan)
1 msk örtsalt
1,5 msk franska örter
0,75 dl ekologisk kokosolja Kung Markatta
3 dl kokt vatten
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Klicka på kokosoljan och häll över det kokta vattnet, rör om och låt stå en liten stund.
Smörj två plåtar med kokosolja, dela frödegen på de två plåtarna. Lägg över ett bakplåtspapper över frödegen och kavla ut den tunt direkt på plåtarna. Ta bort bakplåtspappret. Skär ev. fröknäcket i rutor.
Strö på Himalaya salt eller Havssalt
Ställ in plåtarna i ugnen på 150 grader, jag kör på varmluft i 50min, kanske lite längre. Fröknäcket ska inte vara mjukt när det är färdigt. Det ska vara sprött och smarrigt.
Jag äter oftast med surkål, naturlig probiotika på, eller med kokosolja på.
Är även gott som snacks istället för t.ex chips :)
OBS! Linfrön ska man inte äta mer än 2msk/dag som vuxen och ännu mindre som barn.
Dagens tänkvärda:
"Kärlek kan dyka upp i många olika former
#fröknäcke #glutenfritt #mjölkfritt #mjölfritt #läkanaturligt
Placeboexperimentet svt play Jätteintressant program om placeboeffekten! Man ska inte förakta placeboeffekten, man ska dra nytta av den. Placeboeffekten hjälper även fast man vet att det är placebo. Kroppens egna endorfiner. Tankens kraft är så mä...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|