Direktlänk till inlägg 5 september 2016
Jag tål ju inte vanliga mjölkprodukter. Så vi använder kokosmjölk utan tillsatser i matlagning istället för mjölk. Nu har jag även testat att dricka kokosmjölken när jag provade Guldmjölk. Inflammationsdämpande och nyttigt. Förutom nyttiga fetter innehåller kokosmjölk bland annat kalium, fosfor, magnesium, kalcium och järn.
Ingredienser:
7 dl vatten
200 gram ekologiska kokosflingor
Gör så här:
Koka upp 7 dl vatten effektivast i vattenkokaren.
Lägg 200 gram kokosflingor i en rostfri kastrull.
Häll över det kokta vattnet över kokosflingorna. Låt stå allra minst 1 timme, gärna 2 timmar.
Mixa och sila.
Förvara i kylskåpet.
Källa: Jeanne
Kokosen som blir över kan man kanske prova att göra en ny omgång kokosmjölk på, jag lät det stå över natten andra omgången. Resterna kan man använda i matbröd som t.ex Stenåldersbröd
http://edenvik.bloggplatsen.se/2016/01/25/11256838-stenaldersbrod/
Eller när man gör egen choklad:
http://edenvik.bloggplatsen.se/2016/01/09/11247861-mitt-naturliga-ekologiska-lordagsgodis-med-kakao-lakrits/
Orkar vi inte göra egen kokosmjölk föredrar vi alltid Kung Markattas ekologiska Kokosmjölk. Inga tillsatser i. Dessutom Bisfenolfri burk! Finns att köpa i livsmedelsaffärerna.
Dagens tänkvärda:
"Använd ALDRIG plastbunkar när man fixar något varmt ätbart. Plaster avger gifter och hormonstörande ämnen när de kommer i kontakt med varm mat. Vem vill äta giftig mat...?"
#inflammationsdämpande #komjölksfri #kokosmjölk #kokos #kokosflingor #giftfri #bisfenolfri
Placeboexperimentet svt play Jätteintressant program om placeboeffekten! Man ska inte förakta placeboeffekten, man ska dra nytta av den. Placeboeffekten hjälper även fast man vet att det är placebo. Kroppens egna endorfiner. Tankens kraft är så mä...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|