Direktlänk till inlägg 6 november 2016
Provar mycket nytt för mig nu. Jag har fått flera konstiga symtom sista året. Jag måste hitta ett sätt att få bli friskare.
Var ska man börja? Jo med tarmen. Är inte tarmen i gott skick kan den inte ta upp näring och kroppen får väldigt svårt att självläka. Så nu ska jag försöka lägga mycket fokus på mage och tarm.
Häromdagen gjorde jag ordning en ny sats benbuljong. Jag har gjort buljong någongång förut. Men nu har jag läst så mycket intressant om benbuljong att det kan hjälpa inflammation i kroppen, allergier, eksem, intoleranser, problem med tarmarna och många andra tillstånd. De med ledbesvär eller artrit upplever att de blir rörligare, smidigare och även att smärtan minskar. Det har mycket goda egenskaper för dig med autoimmuna sjukdomar. Ett plus är att nattsömnen även blir bättre.
I benbuljong finns aminosyror, gelatin, glukosaminer, fett, vitaminer och mineraler. Speciellt viktig är aminosyran glycin för den stödjer matsmältningen och lugnar ner en inflammerad tarm.
Tanken är också att jag ska kunna dra ner på aminosyror och glukosamin i tablettform om jag är duktig och äter lite benbuljong varje dag.
Man kan använda vilka ben som helst från nöt, lamm, kyckling eller vilt. Gärna ben med leder. Använd gärna kycklingvingar som har fler leder och därmed mer brosk. Dessutom prisvärt.
Denna gång använde jag märgben från nöt. Typ 30kr för 1 kg.
Ingredienser:
1 kg ben från nöt, lamm, vilt eller kyckling.
2,5-3 liter vatten (så att det täcker benen)
3 msk pressad citron eko
1 msk äppelcidervinäger eko
2 lagerblad eko
Hel svartpeppar eko
3 tsk Örtsalt, Himalayasalt eller havssalt
Kryddor t.ex Libbsticka eko eller annan ört eller krydda. Ev. morot, selleri, lök eller vad man vill ha.
Skölj av benen. Fyll på vatten så att alla ben täcks.
Häll i äppelcidervinäger, citron, salt och de kryddor du vill ha.
Koka upp och låt sjuda och puttra 6-12 timmar. Max 48 timmar. Inte koka för då förstörs gelatinet.
Använd en tät sil och sila av.
Låt svalna. När det svalnat ser du om du lyckats för då blir det som gele´ se filmsnutten:
Häll upp i glasflaskor, glasburkar, istärningsformar.
Buljongen håller sig ungefär en vecka i kylskåp. Så jag sparade en flaska, resten frös jag in.
Glasflaskorna fyllde jag bara 2/3 så de inte sprängs i frysen.
Ujuj nu kommer jag bli så frisk och stärkt har jag tänkt mig.
Rekommenderar varmt boken: Autoimmun kokbok av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson
Övriga källor:
http://helandemat.se/Recept/kycklingbuljong/
http://benbuljongensdag.se/
http://matkarlek.nu/gelatin-och-benbuljong/
Dagens sinnesro:
"Det blir bättre!"
#benbuljong #buljong #aminosyror #glukosamin #läkanaturligt #naturligtläkande #hälsa #inflammationsdämpande #inflammation #allergier #eksem #intoleranser #tarmarna #psoriasis #autoimmunasjukdomar
Placeboexperimentet svt play Jätteintressant program om placeboeffekten! Man ska inte förakta placeboeffekten, man ska dra nytta av den. Placeboeffekten hjälper även fast man vet att det är placebo. Kroppens egna endorfiner. Tankens kraft är så mä...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|