Direktlänk till inlägg 6 november 2016

Läkande Hemkokt Benbuljong Buljong

Av Susanne Nietula Edenvik - 6 november 2016 22:56


Provar mycket nytt för mig nu. Jag har fått flera konstiga symtom sista året. Jag måste hitta ett sätt att få bli friskare.


Var ska man börja? Jo med tarmen. Är inte tarmen i gott skick kan den inte ta upp näring och kroppen får väldigt svårt att självläka. Så nu ska jag försöka lägga mycket fokus på mage och tarm.


Häromdagen gjorde jag ordning en ny sats benbuljong. Jag har gjort buljong någongång förut. Men nu har jag läst så mycket intressant om benbuljong att det kan hjälpa inflammation i kroppen, allergier, eksem, intoleranser, problem med tarmarna och många andra tillstånd. De med ledbesvär eller artrit upplever att de blir rörligare, smidigare och även att smärtan minskar. Det har mycket goda egenskaper för dig med autoimmuna sjukdomar. Ett plus är att nattsömnen även blir bättre.


I benbuljong finns aminosyror, gelatin, glukosaminer, fett, vitaminer och mineraler. Speciellt viktig är aminosyran glycin för den stödjer matsmältningen och lugnar ner en inflammerad tarm.

Tanken är också att jag ska kunna dra ner på aminosyror och glukosamin i tablettform om jag är duktig och äter lite benbuljong varje dag.

Man kan använda vilka ben som helst från nöt, lamm, kyckling eller vilt. Gärna ben med leder. Använd gärna kycklingvingar som har fler leder och därmed mer brosk. Dessutom prisvärt.
Denna gång använde jag märgben från nöt. Typ 30kr för 1 kg.
Läkande Hemkokt Benbuljong Buljong  
Ingredienser:
1 kg ben från nöt, lamm, vilt eller kyckling.
2,5-3 liter vatten (så att det täcker benen)
3 msk pressad citron eko
1 msk äppelcidervinäger eko
2 lagerblad eko
Hel svartpeppar eko
3 tsk Örtsalt, Himalayasalt eller havssalt
Kryddor t.ex Libbsticka eko eller annan ört eller krydda. Ev. morot, selleri, lök eller vad man vill ha.


Läkande Hemkokt Benbuljong Buljong  


Skölj av benen. Fyll på vatten så att alla ben täcks.
Häll i äppelcidervinäger, citron, salt och de kryddor du vill ha.
Koka upp och låt sjuda och puttra 6-12 timmar. Max 48 timmar. Inte koka för då förstörs gelatinet.


Använd en tät sil och sila av.

Låt svalna. När det svalnat ser du om du lyckats för då blir det som gele´ se filmsnutten:


 

Häll upp i glasflaskor, glasburkar, istärningsformar.
Läkande Hemkokt Benbuljong Buljong  
Buljongen håller sig ungefär en vecka i kylskåp. Så jag sparade en flaska, resten frös jag in.
Glasflaskorna fyllde jag bara 2/3 så de inte sprängs i frysen.
Läkande Hemkokt Benbuljong Buljong  


Ujuj nu kommer jag bli så frisk och stärkt har jag tänkt mig.



Rekommenderar varmt boken: Autoimmun kokbok av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson
Övriga källor:
http://helandemat.se/Recept/kycklingbuljong/
http://benbuljongensdag.se/
http://matkarlek.nu/gelatin-och-benbuljong/


Dagens sinnesro:
"Det blir bättre!"

#benbuljong #buljong #aminosyror #glukosamin #läkanaturligt #naturligtläkande #hälsa #inflammationsdämpande #inflammation #allergier #eksem #intoleranser #tarmarna #psoriasis #autoimmunasjukdomar


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Nietula Edenvik - Lördag 11 mars 01:00


  Living with Cervical Spinal Stenosis Myelopathi Spondylosis Pain.     "It's so frustrating I want to do so much more, how is this even possible when my body is constantly at war...?My thoughts are focused, my plan is clear. Others are de...

Av Susanne Nietula Edenvik - Fredag 10 mars 20:00


    Idag bakade vi kladdkaka för första gången och då enligt AIP fast med ägg. Men annars kan man ersätta äggen med gelatin. Se gelatin-äggs recept- Kladdkaka utan gluten, mjölk, kakao och tillsatser. Jag äter egentligen enligt AIP men har nu ...

Av Susanne Nietula Edenvik - Fredag 24 feb 16:45


Paj utan gluten, mjölk och tillsatser. Jag äter egentligen enligt AIP men har nu lagt till ägg i kosten. Så den här pajen går som Paleo. Väljer man bort äggen så går pajen som AIP :)   Grundrecept för pajdegen:1 dl Kokosmjöl3/4 dl Potatismjöl1...

Av Susanne Nietula Edenvik - Lördag 18 feb 14:50


Utan socker och tillsatser.AIP mjuka hemmagjorda "Halstabletter" eller som "gelégodis".     Ingredienser:50-100 g eko ingefära (beroende på hur starka halstabletter du vill ha)1 st eko citron2 dl vatten3-4 msk honung närproducerad4 msk gelatin...

Av Susanne Nietula Edenvik - Fredag 10 feb 14:00


AIP-pizza fri från ost, gluten, nattskatteväxter och tillsatser.Vi använder oss av kokosmjöl och potatismjöl som är AIP. Finns ett par till mjöl som är AIP godkända men de har vi inte testat än.Receptet nedan räckte till en mindre plåt. Istället för ...

Language

Presentation


Hej där! Här är min blogg =)
Här kommer jag skriva om livet med Cervikal Spinal Stenosis. Jag gör allt som står i min makt för att läka naturligt. Jag vill gärna få kontakt med såna som "mig", som har förlorat muskler. Finns det fler som "jag" som vill

Måste läsas!

Sök i bloggen

Fråga mig GÄRNA

42 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Cervikal Spinal Stenos eller Ryggmärgen i kläm i nacken med Blogkeen
Följ Cervikal Spinal Stenos eller Ryggmärgen i kläm i nacken med Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Sevärda Film-klipp

Björn Brage'e - När det gör ont överallt

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Flagcounter

Flag Counter

Besöksstatistik

RSS

Tidigare år

Blogkeen

Cervikal Spinal Stenos eller Ryggmärgen i kläm i nacken

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Följare Bloglovin

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se