Direktlänk till inlägg 27 november 2016
Experimenterat igen. Har både rismjöl och kokosmjöl som jag bör göra över med...
Så här kommer dagens recept på tunt bröd eller pizzabotten.
Ingredienser:
1 dl rismjöl
2 dl kokosmjöl
1 dl glutenfria havregryn
1-2 msk psyllium / fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk himalayasalt + lite örtsalt
3 msk kokosolja
6 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser ordentligt.
Klicka i olja och ljummet vatten. Blanda väl. Låt degen vila en stund.
Dela degen i två delar och kavla ut tunt på två plåtar. Kavla ut med bakplåtspapper mellan kavel och deg, så blir det lättare att kavla ut. Skär ut rutor i den storlek du vill ha.
Grädda 25 minuter på 175° i varmluftsugn.
Använd som mackor med gott pålägg eller som pizzabitar med valfri fyllning.
Jag brukar frysa ner så kan jag smidigt göra egna pizzabitar när mannen köper pizza. Eller ta fram så många brödbitar jag vill ha. Tunna och perfekta för min smak som sällan äter bröd.
Dagens tänkvärda:
"Motgångar leder till framgångar"
#glutenfritt #naturligtglutenfri #mjölkfri #bröd #pizza #pizzabotten #tuntbröd #rismjöl #kokosmjöl #havregryn
Placeboexperimentet svt play Jätteintressant program om placeboeffekten! Man ska inte förakta placeboeffekten, man ska dra nytta av den. Placeboeffekten hjälper även fast man vet att det är placebo. Kroppens egna endorfiner. Tankens kraft är så mä...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|