Senaste inläggen

Av Susanne Nietula Edenvik - Söndag 18 aug 02:45


Kraften i soluppgång


I väntan på soluppgången.

Kraften i soluppgång

Varm dryck är gott att ha med att värma sig med.


Soluppgång och dimma 

Soluppgång och dimmaYoga på stranden vid soluppgång och dimma

Underbart med morgonyoga på stranden
Soluppgång och dimma  Livskvalité :)


Dagens tänkvärda:
Sometimes you will be in control of your illness and other times you'll sink into despair, and that's ok! Freak out, forgive yourself, and try again tomorrow.
Kelly Hemingway

#soluppgång #energi #smärtlindring #ryggmärgenikläm #utmattad

ANNONS
Av Susanne Nietula Edenvik - Måndag 12 aug 04:06


I sommar har jag börjat jorda mig direkt på morgonen som rutin.


Att jorda mig gör mig mer livskraftig


Det är mörkt när jag vaknar. Vaknar alltid supertidigt av min pepphjärna som drar igång mellan kl 01-04. Jag tycker det är skönt att vakna tidigt som typ kl 03-04. Har jag en sämre dag startar jag med healing på mig själv direkt i sängen.
Har jag en bättre start på dagen så klär jag på mig, stryker på några droppar Vetivert på nacken mm, mycket bra för nervsystemet och därefter dricker jag en mugg med kokt vatten.


Att jorda mig gör mig mer livskraftig


Sen går jag ut i trädgården barfota i det daggvåta gräset. Eftersom det är mörkt så har jag lärt mig att lysa platsen först. En morgon trampade jag på en mördarsnigel. Usch!! Hahaha. Så bäst att kolla först!
Sätter ner mina barfota fötter i det daggvåta gräset. Kör lite Qigongövningar blandat med mina egenpåhittade healingrutiner som kommit till mig under de senaste åren. Mycket stärkande och relativt bra smärtlindring!
Jag har väldigt lätt för att visualisera och får energi och smärtlindring snabbt av att visualisera in energi och kraft och visualisera ut smärta och negativitet. Jag har kört med visualisering i flera år. Ser hur min ryggmärg och nervbanor riktigt sprakar som fyrverkerier i min kropp. Det gör mig mycket starkare!

Det är ju perfekt att passa på att jorda sig ute i gräset nu på sommaren vilken tid som helst på dygnet. Vi får se hur länge inpå hösten jag kan ha den här rutinen.

Att jorda mig gör mig mer livskraftig


Inomhus eller om jag har skor på mig ute så visualiserar jag rötter från fötterna som växer sig starka under mig.


Har kört med jordning mer sporadiskt under flera år. Men i sommar har jag verkligen gått in för det. Jag mådde så himla dåligt psykiskt i våras bl.a på vårdens icke hjälp. Men en del saker löste sig i maj med vården. I juni fick jag semester inskrivet i min rehabplan. Fyra veckors semester med min finska cowboy i husbilen. Vi var ute i husbilen i 28 dygn, varav typ 25 dygn nära havet, 20-500 m. Wow!! Havet är verkligen jordande och helande. Jag tillbringade timtals varje dag vid havet. Det var magiskt och jordande. Semester var det absolut bästa jag kunde få i min rehabplan för att vända mitt sjuka tillstånd som i våras bara blev ännu sjukare och sjukare. Jag är såå oerhört tacksam för de fyra veckorna vid havet. Jag blev jordad och verkligen mer livskraftig och mycket stadigare igen. Som en ny människa!


Att jorda mig gör mig mer livskraftig


Min kropp mår alltid bättre sommartid och i sommar har jag klarat av att vara med på Qigong utomhus. Härligt! Det har varit mycket energigivande och jag har utvecklats med jordningen mm. Övar även lite qigong varje morgon nu efter min dagliga morgonyoga som jag kör inne eller ute beroende på årstid och väder. Gärna nere vid sjön tidiga morgnar till soluppgången. Mycket bra kombination för mig.


Kraften i soluppgång 
Liten film: Mindfulness - Vågkluck

Skogsbad, fotbad och bad är också jordande. Läs mer i länkarna nedan om olika sätt att jorda sig och vilka hälsofördelar det ger. 
Liten film: Mindfulness - Mitt kraftträd


Jordning i kombination med yoga, meditation, qigong, healing, zonterapi, kraniosakral terapi, eteriska oljor, ayurveda, natur, ren mat mm och min järnvilja att få ett friskare liv hjälper min kropp att självläka så gott det går. Jag blir stadigare och starkare fysiskt, speciellt benen!! Stabilare psykiskt, Vata obalanserna blir mer balanserade och adhdsymtomen dämpas. Och dessutom får jag bättre smärtlindring.

Under dagen är det bara man fyller på sin jordning. Jag försöker vara ute så mycket som möjligt och passar på att gå barfota. Inte svårt sommartid! Vem vill liksom ha strumpor och skor på sommaren?
Underbart med sommar och barfota fötter mot jorden!

Dagens tänkvärda:
Med fötterna mot jorden är jag stabilare

Filmklipp:
The earthing movie:
https://www.earthingmovie.com/

Den naturliga hälsovårdsläkaren och grundaren av Mercola.com, Dr. Joseph Mercola och Clint Ober, diskuterar en av de mest spännande nya innovationerna om hälsa, jordningen:
Clint Ober Discusses Earthing Research

https://youtu.be/p7gWnRG8gfk

Meditation för jordning:
https://youtu.be/tAr0Ms05s8k

Landa i din kropp - Grunda dig själv - Känna in din kropp:
https://youtu.be/thn8mLR-Xyw

Övning för att jorda dig, släppa tung energi och fylla på med ren energi
https://youtu.be/U4mhWNbpRmU

Läs mer om jordning

Bra länkar:
Här finns en fin liten kurs i naturlig självläkning. Som tar upp bl.a jordning:
http://www.alterskjaer.se/

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/06/15/amp/down-to-earth-movie.aspx

https://hermansdalsbloggen.com/2018/11/05/forsta-din-stress-och-ta-kontrollen/

https://naturesforlife.se/jordning/?utm_source=facebook&utm_medium=cpm&utm_campaign=blogg%20jorda

http://www.solrosforlag.se/pdf/moder_jord/healing/02_jorda_dig_sjalv.pdf

https://www.earthinginstitute.net/research/

http://www.fepdrive.com/RxEarthTheOriginalPainkiller.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4378297/

Det finns förändringar i hjärnvågor och muskelaktivitet när människor är elektriskt jordade.
https://www.researchgate.net/publication/241219438_The_effect_of_Earthing_grounding_on_human_physiology

#ryggmärgenikläm #utmattad #jordasig #earthing #balansera #självläka #barfota #visualisera #energi #healing #naturligtläkande #medfötternapåjorden

ANNONS
Av Susanne Nietula Edenvik - Onsdag 10 juli 04:28


En kickbike kan vara ett enkelt hjälpmedel om man har olydiga ben som det kan bli när man har ryggmärgen i kläm. Och dessutom är utmattad så att man inte har tillgång till hela sin hjärna...Mina ben är ofta krångliga och olydiga, de gör ont, de viker sig. När jag är överansträngd stränar det fruktansvärt i knävecken precis som att musklerna är på tok för korta i knävecken, som att köttet i ben och knän sakta slits isär, ibland blir jag svullen. Jag orkar inte gå långt och det är oftast besvärligt att stå. Dessutom tar det så mycket kraft ifrån hjärnan att gå och styra benen och fötterna och även om benen klarar av att gå så blir hjärnan helt slut, jag får hjärndimma och kommer som i komaläge och sen blir det inte mycket mer gjort den dagen och kanske inte nästa heller... Jag tror att det hänger ihop både med mina nackproblem och med min utmattning.

Kickbike som hjälpmedel  


 Livskvalite´att komma ut i naturen. Läkande för själen.


Jag är mycket för att vara ute i naturen och jag har ett stort behov utav det för att må så bra som möjligt. Jag har i perioder under de senaste åren haft som mål att promenera 1 km per dag, det har varit mer än tufft men jag har verkligen försökt att kämpa på, lite för mycket. Men i november 2018 så gav jag upp mina promenadmål som jag satt upp varje månad. Kändes mycket ledsamt men jag försökte tänka att det bara är för en tid.


2012 och 2013 klarade jag av att gå långa sträckor, ibland en mil, trots mina besvär i nacken och nervpåverkan. Jag tror jag kommer klara det igen framöver.

Faktum är att jag sedan jag gav upp mitt kämpande med promenader har jag fått tillgång till mer av min hjärna nu när hjärnan inte behöver kämpa så med hur jag ska röra mig och dessutom mindre smärta som hjärnan behöver arbeta med att hantera.

Kickbike som hjälpmedel om man har svårt att gå  

Jag har ju ändå försökt att gå typ 100-700 meter beroende på dagsform under vintern och våren. Det är ju jätteviktigt att man ändå rör på sig regelbundet, för att man ska ha kvar så bra funktion som möjligt i ben och fötter. För övrigt yogar jag 1-2 timmar/dag plus att jag tränar mina nervbanor i armar och ben mer eller mindre nästan varje dag.

I våras köpte jag en billig kickbike för att testa om det kunde hjälpa mig. Yes!
Det är ett lättare sätt att ta sig fram när benen inte vill gå. Det blir något helt annat för mina ben än att kämpa med att gå. Helt andra rörelser och lägen. Dessutom bra träning.

Kickbike som hjälpmedel  

Den är smidig att ha med i bilen. Den är hyfsat lätt så att jag klarar av att bära eller leda den kortare sträckor där det inte går att köra med den.
Smidig att ha med i husbilen när jag tidiga morgnar vill gå på upptäcksfärd på nya platser som vi besöker.

Kickbike som hjälpmedel  

Tidigt på morgonen med kameraväskan på magen och yogamattan på ryggen för att leta reda på dagens nya yogaplats. Det är spännande med nya platser att upptäcka. Mycket spånnande! Jag kan vara ute i timtals när jag har tid. När vi är ute i husbilen har jag tid. 

Kickbike som hjälpmedel  

Kickbiken är ett hjälpmedel som hjälper mig att ge mig mer livskvalité. Så att jag lättare kommer ut.

Kickbike och elcykel som hjälpmedel  

Men ska jag längre sträckor använder jag elcykeln som jag fick förra våren. Den har verkligen gett mig mer livskvalité så att jag lättare kommer ut. Men elcykeln ska jag blogga om en annan gång.

Dagens tänkvärda:
Det viktiga är inte HUR man tar sig fram. Det viktiga är ATT man tar sig fram.

Om man har sikte på målet så är det lättare att hitta lösningar på vägen.

#cervikalspinalstenos #myelopathi #spondylos #diskbråck #nackbesvär #nervbanor #olydigaben #utmattad #hjälpmedel #kickbike #tasigfram #vilja #livskvalité #natur #naturupplevelser #själen

Av Susanne Nietula Edenvik - Måndag 8 juli 05:35


Några dagar i juni besökte vi Åhus i Skåne.
Där finns campingplats, fricampingplats och ställplats nära havet. Vi valde ställplatsen dels för att det inte var så många andra där och för att den låg närmast havet. Kanske typ 150 meter ner till havet. Står vi nära havet så behöver jag inte kämpa så för att gå till havet.


Åhus brygga  


När man kommer ner till stranden möts man av en stor härlig brygga vid Åhus strand.


Vacker tall med utsikten över stranden och havet vid Åhus  


Den här tallen med utsikten över stranden och havet är det nog många som fotograferar nere vid Åhus strand. Vackert!!


Små gulliga färglada små bodar vid Åhus strand  


Underbar strand med små gulliga färglada små bodar. Långgrunt och härliga vågor. Vädret var mycket blandat när vi var där.


Sol, bad och sand mellan tårna vid Åhus strand  

Sol, bad och sand mellan tårna. Bara vara. Avslappnande och så skönt!

Blåsväder som ger härliga vågor som är så fulla av liv.  


Blåsväder som ger härliga vågor som är så fulla av liv. 
Film

Men vi hade även åska och spöregn. Med snygga blixtar och mäktigt dunder. Dock ingen bild.

Himlen uppdelad i mörker och ljus, nästan lite som ying och yang symbolen  


Himlen uppdelad i mörker och ljus, nästan lite som ying och yang symbolen. Ying och yang är en kinesisk symbol som visar balans mellan två krafter. Krafterna är varandras motsatser men kan inte existera utan varandra, båda är lika viktiga. När det är balans mellan yin och yang uppstår harmoni i vår kropp, vår själ, vårt liv och i hela universum.

Murgröna växer vilt, slingrande runt trädstammarna lite överallt i Skåne  

Murgröna växer vilt, slingrande runt trädstammarna lite överallt i Skåne. Jättefint!! Blev så inspirerad. När vi kom hem planterade jag murgröna hemma i trädgården.

Hjärtan både inomhus och utomhus i Åhus  


Hjärtan både inomhus och utomhus i Åhus. Det är ungefär 2 km in till centrum från ställplatsen så elcykeln kom till användning. Kan tillägga att på Åhus Pizzeria åt jag den allra godaste glutenfria pizzan jag någonsin ätit.


Ställplatsen i Åhus var liten, enkel, omodern och mysig. Husbilsliv  

Ställplatsen i Åhus var liten, enkel, omodern och mysig. När man har semester ska det vara enkelt, gör ingenting att det är omodernt. Hur charmigt är det inte med en bygglampa som belysning på toa.

Man fick ställa sig fritt hur som helst bland tallarna. Läste någonstans att någon tyckte det var oorganiserat som vilda western. Passade väl oss bra eftersom jag kallar min man för finska cowboyen ;)

Soluppgångar vid Åhus strand  


Blev många tidiga timmar på stranden för yoga, meditation och för att hämta kraft och liv från havet och soluppgångar.


Kris  


Redan här i början av juni kände jag att vårens kris hade släppt taget om mig eller kanske rättare sagt att jag hade lyckats släppt vårens kris. Naturen gör underverk med psyket. Kändes som havets vågor hade blåst bort och sköljt bort krisen. Ångesten var som bortblåst. Sååå himla skönt att vara hemifrån. Tacksam.

Dagens tänkvärda:
"Take a deep breath.
You have arrived."

Dagens tänkvärda 2:
Murgröna Hedera helix
"Förståelsen bär förlåtelsen i sin famn.
Visdom: Jag väljer att förstå vad som skapade det här/jag förstår vad som skapade det här. Jag förlåter mig själv. Jag förlåter andra. Jag är fri att njuta av livet."
"Här gäller det att inte hysa agg till dig själv eller andra. Förstå varför det skedde, lär dig det du behöver och gå sedan vidare mot nya positiva upplevelser."
ur Växternas språk - Solöga

Solögas bok Växternas språk hittar du bl.a här.

#husbilsliv #husbil #krisochutveckling #naturen #havet #vågor #strand #solsken #soluppgångar #bad #ställplats #sommar #semester #frihet #fri #ryggmärgenikläm #utmattad #murgröna #yingochyang #åhus #åhusbrygga

Av Susanne Nietula Edenvik - Onsdag 26 juni 15:40


Läsa böcker är besvärligt med mina händer och armar. Mycket lättare att lyssna på böcker. Då behöver jag inte kämpa med att hålla i boken.

Jag har använt mig i flera år av Legimus som jag fått tillgång till via biblioteket. Ända sedan januari 2015 har jag använt Legimus. Men har lyssnat kortare stunder på böcker som handlar om hälsa. Pga utmattningssyndrom så har inte hjärnan klarat av att lyssna längre stunder och inte alls på skönlitteratur eller kriminalromaner mm. Min coach Mia la förslag redan förra året att jag skulle lyssna på någon bok som inte handlade om hälsa. Just för att få in något annat i mitt liv. Men det har varit väldigt svårt.

Min man är en riktig bokmal. Så nu under semestern så läste jag av en händelse lite på baksidan på en av hans böcker. Min nyfikenhet väcktes till liv! Kände att det var dags att göra ett nytt försök. Husbilslivet har verkligen gjort mig gott nu i juni. Underbart!!!


Men tyvärr hade Legimus-appen hamnat i molnet och jag kom inte åt den trots att jag har supermycket surf i min pott. Jag var tvungen att ha wi-fi stod det på skärmen. Suck.
Men i lördags kollade jag upp Telia, de har ju vissa free wi-fi platser. Några kilometer bort vid Arbetsförmedlingen så skulle det finnas wi-fi. Yes! Tog elcykeln och cyklade dit och laddade ner appen och böcker. Första gången jag hängt utanför Arbetsförmedlingen en lördag ;)

Elcykeln är ett mycket bra hjälpmedel! Jag måste cykla om den ska gå framåt, men det är inte så tungt. Det är sådan frihet för mig att ha elcykeln, jag kommer ut på ett helt annat sätt.


Nu idag onsdag är jag redan på kapitel sju i boken. Känns verkligen som ett jättestort framsteg för mig!

Är så tacksam för att de som har funktionshinder har tillgång till Legimus, det är ett jättebra hjälpmedel.

Här kan du läsa om tidigare blogginlägg om Legimus och hur det fungerar:
http://edenvik.bloggplatsen.se/2018/01/06/11505960-gratis-talbocker-via-legimus/

Nu ska jag snart gå till stranden, bada, sola och lyssna på talboken: Leona - Tärningen är kastad.
Cowboyen blir kvar i husbilen och läser, han är mätt på sol och strand. Skönt när man kan göra som man vill. Havet ger mig så mycket liv, sinnesro och frihet <3


Ha det fint! Det ska jag!

Dagens tänkvärda:
Härligt med hjälpmedel, framsteg och frihet!

#hjälpmedel #talböcker #kriminalroman #läsafastmanlyssnar #skrivafastmantalar #talblirtillskrift #elcykel #legimus #frihet #husbilsliv #havet

Av Susanne Nietula Edenvik - Onsdag 12 juni 09:32


Sovit ruskigt dåligt inatt trots husbil, kedjetäcke och binjuremusik. Vaknade till riktigt rejält åskväder. Blixtrarna och dunder var täta och regnet vräkte ner! Synd jag inte kunde fotografera någon av alla blixtar. De var riktigt snygga!!
Nja i sånt här väder... då är man verkligen inte så sugen på yoga under bar himmel. Då får man yoga ini husbilen. Allt går att lösa, bara man vill. Yogamattan eller rättare sagt liggunderlaget får precis plats på golvet i husbilen. Trångt ja, men det går. Med huvudet på sovrumsgolvet, kroppen på köksgolvet och fötterna på hallgolvet. Hahaha!


Bild på livslustarna har jag satt upp ovanför frysen i husbilen. Hemma i mitt yogarum har jag en riktig livslust i glas som jag har fått av min fina vän Marie.

Antingen så yogar jag utan musik eller till musik i trådlösa lurar eftersom cowboyen fortfarande sover när jag drar igång supertidigt på morgonen. Tacksam att han inte är lättstörd eftersom han sover 2-4 timmar längre än mig. Så jag kan smyga runt och fixa med mina morgonrutiner utan att någon blir sur. Det är så skönt!!!


Tillslut gav sig ovädret och husbilen Happy ser lika glad ut som alltid oavsett väder. Titta så glad han ser ut ;)

Dagens tänkvärda:
Efter regn kommer solsken.
Precis som efter en mörk period i livet så kommer en ljusare tid.

#semester #husbilsliv #husbil #happy #tidigmorgonstund #morgonyoga #åskväder #regn #yoga #livskvalité #livskraft #livslust #efterregnkommersolsken

Av Susanne Nietula Edenvik - Tisdag 11 juni 06:56Min pepphjärna drar igång jättetidigt varje morgon. Typ: Go’morron, go’morron! Ny härlig dag!!!
Härligt att vakna tidigt varje morgon. Jag mår inte bra av att ligga länge i sängen då får jag bara ondare. Så mig passar det bra att vakna tidigt. Jag har aldrig tråkigt, finns miljarder med saker att göra tycker jag.


Men oftast startar jag med att koka en termos varmt vatten och en kopp kaffe. Varmt vatten är jättebra för kroppen att starta dagen med enligt Ayurveda. Jag dricker kokt varmt vatten under hela dagen för att hålla kroppsvärmen och för att slippa frysfrossa. Fryser jag får jag mycket ondare så det gäller att hålla värmen. Sen beroende på soluppgången så kör jag lite eller mycket smärthantering med triggerpunkterna som gör ruskigt ont men är superskönt på samma gång.

Sen vill jag gärna ut! Packar med lite varm dryck, kamera och yogamattan. Klä sig varmt och ge sig ut i friska luften tidig morgonstund är härlig start på dagen.


Oslagbar fågelmorgonkonsert! Visst är det helt fantastiskt!!

Att vara ute så länge som 2-3 timmar tidigt på morgonen är verkligen avstressande och en härlig förmån när det är semester. Vi parkerar husbilen nära havet så att jag har nära.

Lyssna på fåglarna, njuta av havet och soluppgången, fotografera och yoga.


Sådärja! Fyllt på med livskraft och är redo för en ny dag!


Dagens tänkvärda:
Birds are a way of healing the soul, a really powerful way. In fact, we've been doing that for centuries and centuries. For thousands of years, we've been using the birds to heal our soul because bird song is connected to the Universe.
From Soul Healing Sectrets by Medical Medium


#semester #husbilsliv #tidigmorgonstund #fågelkonsert #soluppgång #ayurveda #havet #livskvalité #livskraft #livslust #yoga #andas #energi

Av Susanne Nietula Edenvik - Måndag 10 juni 06:37När jag vaknar så liksom rullar jag ur sängen. Varje morgon är olika med ryggmärgen i kläm.
Men de flesta morgnar känns fötterna bortdomnade och hälarna känns inte alls. Tar lång, lång tid för mig att kissa, det bara droppar sakta ut. Jag försöker ta god tid på mig, brukar göra som en svepande rörelse med ena armen framför kroppen samtidigt som jag djupandas lugnt in genom näsan. Samtidigt som jag gör försiktiga nackrörelser för att försöka få igång kroppen.
Tyvärr är det en mängd tuffa smärttillstånd också men jag tycker det är mest besvärligt när inte kroppen fungerar som den ska. Lite kyligt tidigt på morgonen så det är viktigt att hålla värmen annars förvärras allt.Yogan hjälper mig att få igång och underhålla nervbanor och muskler. Jag försöker att inte göra sådant som förvärrar mitt tillstånd. Men ibland vet man ju inte det förrens efteråt. Man får försöka ha kontroll på rörelserna och ju mer man övar desto mer muskler och kontroll får man. Men muskler och funktioner är färskvara och måste verkligen underhållas!Vissa övningar får jag öva länge på innan jag klarar. Som de här övningarna övade jag på i 15 månader innan jag klarade av. Så ge inte upp!


Den är så otroligt skön för bröstryggen.
Det är inte varje dag jag klarar av de nu heller, men många dagar. Kan säga att jag är mycket nöjd när det går framåt. Man ska aldrig ge upp! Men det krävs mycket envishet och tålamod. Stor envishet har jag medfött, tålamodet har jag fått öva på, mycket...Efter morgonyogan har jag mycket bättre känsel i fötterna. Inga problem att kissa. Smärtan är på en lägre nivå.
Dagens tänkvärda:
Tömmer alla sorger
Vågorna gungar mig
Under bar himmel seglar jag
Händer som gungar mig
Jag har hela världen under mig snart
Vågorna gungar mig mot det lugn jag vill ha
Uno Svenningsson


#morgonyoga #yoga #naturen #havet #vågor #vind #semester #husbil #husbilsliv #livet #livskraft #livslust #livskvalité #energi #frihet #rehabilitering #återhämtning #fotografera #hjärtan #kärlekfinnsimångaformer #tecken

Language

Pinterest

Presentation


Hej där! Här är min blogg =)
Här kommer jag skriva om livet med Cervikal Spinal Stenosis. Jag gör allt som står i min makt för att läka naturligt. Är utmattad sen 2016, därför är min aktivitet ojämn i bloggen. Men ska blogga när jag får lite ork.

Viktigt att läsa!

Sök i bloggen

Fråga mig GÄRNA

57 besvarade frågor

Kategorier

REGISTER

Arkiv

Senaste inläggen

Hjälpmedel

Länkar

Sevärda Film-klipp

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019
>>>

Flagcounter

Flag Counter

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se