Direktlänk till inlägg 12 augusti 2019

Att jorda mig gör mig mer livskraftig

Av Susanne Nietula Edenvik - Måndag 12 aug 04:06


I sommar har jag börjat jorda mig direkt på morgonen som rutin.


Att jorda mig gör mig mer livskraftig


Det är mörkt när jag vaknar. Vaknar alltid supertidigt av min pepphjärna som drar igång mellan kl 01-04. Jag tycker det är skönt att vakna tidigt som typ kl 03-04. Har jag en sämre dag startar jag med healing på mig själv direkt i sängen.
Har jag en bättre start på dagen så klär jag på mig, stryker på några droppar Vetivert på nacken mm, mycket bra för nervsystemet och därefter dricker jag en mugg med kokt vatten.


Att jorda mig gör mig mer livskraftig


Sen går jag ut i trädgården barfota i det daggvåta gräset. Eftersom det är mörkt så har jag lärt mig att lysa platsen först. En morgon trampade jag på en mördarsnigel. Usch!! Hahaha. Så bäst att kolla först!
Sätter ner mina barfota fötter i det daggvåta gräset. Kör lite Qigongövningar blandat med mina egenpåhittade healingrutiner som kommit till mig under de senaste åren. Mycket stärkande och relativt bra smärtlindring!
Jag har väldigt lätt för att visualisera och får energi och smärtlindring snabbt av att visualisera in energi och kraft och visualisera ut smärta och negativitet. Jag har kört med visualisering i flera år. Ser hur min ryggmärg och nervbanor riktigt sprakar som fyrverkerier i min kropp. Det gör mig mycket starkare!

Det är ju perfekt att passa på att jorda sig ute i gräset nu på sommaren vilken tid som helst på dygnet. Vi får se hur länge inpå hösten jag kan ha den här rutinen.

Att jorda mig gör mig mer livskraftig


Inomhus eller om jag har skor på mig ute så visualiserar jag rötter från fötterna som växer sig starka under mig.


Har kört med jordning mer sporadiskt under flera år. Men i sommar har jag verkligen gått in för det. Jag mådde så himla dåligt psykiskt i våras bl.a på vårdens icke hjälp. Men en del saker löste sig i maj med vården. I juni fick jag semester inskrivet i min rehabplan. Fyra veckors semester med min finska cowboy i husbilen. Vi var ute i husbilen i 28 dygn, varav typ 25 dygn nära havet, 20-500 m. Wow!! Havet är verkligen jordande och helande. Jag tillbringade timtals varje dag vid havet. Det var magiskt och jordande. Semester var det absolut bästa jag kunde få i min rehabplan för att vända mitt sjuka tillstånd som i våras bara blev ännu sjukare och sjukare. Jag är såå oerhört tacksam för de fyra veckorna vid havet. Jag blev jordad och verkligen mer livskraftig och mycket stadigare igen. Som en ny människa!


Att jorda mig gör mig mer livskraftig


Min kropp mår alltid bättre sommartid och i sommar har jag klarat av att vara med på Qigong utomhus. Härligt! Det har varit mycket energigivande och jag har utvecklats med jordningen mm. Övar även lite qigong varje morgon nu efter min dagliga morgonyoga som jag kör inne eller ute beroende på årstid och väder. Gärna nere vid sjön tidiga morgnar till soluppgången. Mycket bra kombination för mig.


Kraften i soluppgång 
Liten film: Mindfulness - Vågkluck

Skogsbad, fotbad och bad är också jordande. Läs mer i länkarna nedan om olika sätt att jorda sig och vilka hälsofördelar det ger. 
Liten film: Mindfulness - Mitt kraftträd


Jordning i kombination med yoga, meditation, qigong, healing, zonterapi, kraniosakral terapi, eteriska oljor, ayurveda, natur, ren mat mm och min järnvilja att få ett friskare liv hjälper min kropp att självläka så gott det går. Jag blir stadigare och starkare fysiskt, speciellt benen!! Stabilare psykiskt, Vata obalanserna blir mer balanserade och adhdsymtomen dämpas. Och dessutom får jag bättre smärtlindring.

Under dagen är det bara man fyller på sin jordning. Jag försöker vara ute så mycket som möjligt och passar på att gå barfota. Inte svårt sommartid! Vem vill liksom ha strumpor och skor på sommaren?
Underbart med sommar och barfota fötter mot jorden!

Dagens tänkvärda:
Med fötterna mot jorden är jag stabilare

Filmklipp:
The earthing movie:
https://www.earthingmovie.com/

Den naturliga hälsovårdsläkaren och grundaren av Mercola.com, Dr. Joseph Mercola och Clint Ober, diskuterar en av de mest spännande nya innovationerna om hälsa, jordningen:
Clint Ober Discusses Earthing Research

https://youtu.be/p7gWnRG8gfk

Meditation för jordning:
https://youtu.be/tAr0Ms05s8k

Landa i din kropp - Grunda dig själv - Känna in din kropp:
https://youtu.be/thn8mLR-Xyw

Övning för att jorda dig, släppa tung energi och fylla på med ren energi
https://youtu.be/U4mhWNbpRmU

Läs mer om jordning

Bra länkar:
Här finns en fin liten kurs i naturlig självläkning. Som tar upp bl.a jordning:
http://www.alterskjaer.se/

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/06/15/amp/down-to-earth-movie.aspx

https://hermansdalsbloggen.com/2018/11/05/forsta-din-stress-och-ta-kontrollen/

https://naturesforlife.se/jordning/?utm_source=facebook&utm_medium=cpm&utm_campaign=blogg%20jorda

http://www.solrosforlag.se/pdf/moder_jord/healing/02_jorda_dig_sjalv.pdf

https://www.earthinginstitute.net/research/

http://www.fepdrive.com/RxEarthTheOriginalPainkiller.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4378297/

Det finns förändringar i hjärnvågor och muskelaktivitet när människor är elektriskt jordade.
https://www.researchgate.net/publication/241219438_The_effect_of_Earthing_grounding_on_human_physiology

#ryggmärgenikläm #utmattad #jordasig #earthing #balansera #självläka #barfota #visualisera #energi #healing #naturligtläkande #medfötternapåjorden

 
ANNONS
 
parabole

parabole

Fredag 16 aug 19:50

Mange fine bilder - også.

Ønsker en fin helg!

http://parabole.bloggplatsen.se

Susanne Nietula Edenvik

Söndag 18 aug 03:22

Tack och tack detsamma :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Nietula Edenvik - Onsdag 16 okt 03:36

Ja i måndags kom äntligen kallelsen till en kurs i "Basal Kroppskännedom" som jag själv önskat remiss om. Det ska bli spännande! Men jag fick min diagnos, medfödd Cervikal Spinal Stenos med myelopathi, spondylos och diskbråck i nacken, 2011. Vilket...

Av Susanne Nietula Edenvik - Måndag 7 okt 06:14


  Trasmattan - För bättre balans och livskvalite´   Hur ser min dag ut? Vad lägger jag egentligen min tid på? För att förtydliga hur dagarna ser ut så fick jag lära mig att använda mig av "Trasmattan" av min coach Mia på CoachingTeamet, Finsa...

Av Susanne Nietula Edenvik - Fredag 20 sept 14:19

Placeboexperimentet svt play Jätteintressant program om placeboeffekten! Man ska inte förakta placeboeffekten, man ska dra nytta av den. Placeboeffekten hjälper även fast man vet att det är placebo. Kroppens egna endorfiner. Tankens kraft är så mä...

Av Susanne Nietula Edenvik - Lördag 7 sept 20:30


  I veckan såg jag Vetenskapens värld - Frisk av naturen på Svt Play.Se programmet här:https://www.svtplay.se/video/23469350/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-2-frisk-av-naturenKan ses till 28 feb 2020 23.59 Info om programmet:"F...

Av Susanne Nietula Edenvik - Tisdag 3 sept 04:26


29 augusti... Det är nu tre år sedan jag fick hjälp att ta steget att sjukskriva mig. Det var minst sagt ohållbart på arbetet. Ja hela livet var ohållbart... Utmattningen hade tagit över min hjärna...     Fokus på det som är bra   Solu...

Language

Pinterest

Presentation


Hej där! Här är min blogg =)
Här kommer jag skriva om livet med Cervikal Spinal Stenosis. Jag gör allt som står i min makt för att läka naturligt. Är utmattad sen 2016, därför är min aktivitet ojämn i bloggen. Men ska blogga när jag får lite ork.

Viktigt att läsa!

Sök i bloggen

Fråga mig GÄRNA

57 besvarade frågor

Kategorier

REGISTER

Arkiv

Senaste inläggen

Hjälpmedel

Länkar

Sevärda Film-klipp

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Flagcounter

Flag Counter

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se