Direktlänk till inlägg 26 februari 2018

Stjälkselleri stöttar magsyran naturligt

Av Susanne Nietula Edenvik - 26 februari 2018 04:59


Vissa har sämre matsmältning och problem med magsyran av olika orsaker.


Stjälkselleri stöttar magsyran naturligt     


Stjälkselleri stödjer magsyran (HCL)


Jag juicar eller äter stjälkselleri direkt på morgon varje dag och även 15-30 minuter före måltid varje dag med gott resultat. 

Man använder stjälksellerin rå. Helst gör man stjälksellerijuice. Men för mig har det även funkat hjälpligt med att tugga i mig en eller några stjälkar. Men stjälksellerijuice ger bästa bättre effekt. 

Från och med idag kommer jag öka mitt intag av stjälkselleri.


Får du inte effekt... Öka dosen!!



"Stjälkselleri är en av de mest kraftfullaste antiinflammatoriska livsmedlet, eftersom det svälter oproduktiva bakterier, jäst, mögel, svamp och virus som finns i kroppen och spolar deras toxiner och skräp ur tarmkanalen och levern.
Att dricka eller äta selleri är det mest kraftfullaste sättet att alkalisera tarmarna. Sellerien höjer kroppens pH.
Att tillsätta sellerijuice till din vardagliga kost är även det bästa sättet att lösa (så kallad läckande tarm), ammoniak permeabilitet, ett tillstånd där ammoniakgas suger genom tarmen och orsakar hälsoproblem som hjärndimma och tandproblem."

Läs mer: Healing power of celery

Källa: Anthony William, Medical Medium


Stjälkselleri stöttar magsyran naturligt  

Stjälksellerijuice



Tandhälsa

Magsyra och sura uppstötningar kan innebära att man får upp magsyra i munnen. Det fräter på tänderna.
Så stjälkselleri är mycket nyttigt även för tändernas skull.



Varningar angående skolmedicin mot magsyra

De allra flesta som äter t.ex Omeprazol är för basiska i magen. Sur eller basisk har samma symptom. Läkare kan inte diagnosticera detta, utan ger omeprazol trots att man redan är basisk. Eller så har vården bakbundna händer. Inte lätt att vara personal inom vården idag!

"Istället för att utreda bakomliggande orsaker och söka bot döljs sjukdomens bakomliggande orsaker. Följden blir nya sjukdomar eller att samma sjukdom som doldes återkommer."

LÄS: Omeprazol och Losec ökar risken för tarminfektion och förtidig död 

Omeprazol tas upp i kroppen i vissa celler i magsäcken, där blockeras ett enzym som gör saltsyra.
Saltsyran, magsyran från magen rinner upp i matstrupen, sk reflux. Omeprazol, Losec mm lindrar symtomen då det minskar saltsyran i magen. Omeprazol är ett läkemedel som minskar produktionen av magsyra. Läkemedlet används ofta vid halsbränna och sura uppstötningar. Omeprazol tillhör en grupp läkemedel som kallas för protonpumpshämmare. Saltsyran bildas i magens slemhinna med hjälp av så kallade protonpumpar i slemhinnans saltsyreproducerande celler, och kommer sedan ut i magsäcken. Omeprazol hämmar dessa pumpar och då minskar produktionen av saltsyra. Minska dosen gradvis under några veckor innan du helt kan sluta med behandlingen.
Varningskällor:

Tv-helse
Netdoktor
1177

Ph kalk och bikarbonat ger samma effekter på magsaften och gastrin som Omeprazol. Att basa magsäcken är alltså inte bra!


Så här fungerar mage, tarm och magsyra


Magsyran är alltså vår vän och behövs i tillräcklig mängd för att vi ska må bra. 

Läs mer: Brist på magsyra kan vara orsaken till dina magbesvär.

Källa: Magkliniken


"Många problem i kroppen härrör från mag/tarmkanalen. Sjukdomar som reumatism, allergier, migrän och andra autoimmuna sjukdomar har sin fysiska grund i en nedsatt förmåga att smälta maten. Även hormonella problem, hudsjukdomar, inflammationer och nedsatt immunförsvar har en koppling till mage/tarm. Om saltsyran är låg kan det ge upphov till sura uppstötningar, halsbränna, kramp i bröstet, rapningar, sveda i magen och magsår. Ofta uppfattas detta som att det är för mycket saltsyra i magsäcken, men är i själva verket ett symptom på motsatsen.

Läs mer: Så här fungerar det i mage och tarm

Källa: http://www.madeleinemarcus.se


Hoppas det här kan hjälpa dig så att du successivt kan dra ner och minska på de farliga skolmedicinerna. Inte sluta tvärt utan minska lite i taget och samtidigt starta med stjälkselleri. Och förhoppningsvis kunna sluta helt såklart.


Angående så kallad "läckande tarm", ammoniak permeabilitet så är jag även hjälpt av potatismjöl som du kan läsa mer om du följer denna röda länk.


Övning mot magmunsbråck

Önskar jag hade förstått det här medans mormor och mamma fortfarande levde    Det hade verkligen hjälpt dem!

Men jag lever fortfarande och tänker göra det ett bra tag till. Mer stjälkselleri och mot ett friskare liv!!


Tänk även på att stress påverkar. Så att stressa mindre är oerhört viktigt!

Allt hänger ihop.


Gurka  
Dagens tips:
"Har du svårt för stjälkselleri så börja med pytte, pytteliten mängd och öka successivt. Gurka och gurkjuice är också ett bra alternativ att starta med tills du klarar stjälkselleri."


#stjälkselleri #stjälksellerijuice #gurka #matsmältning #surauppstöttningar #magsyra #saltsyra #medicalmedium #anthonywilliam #läkanaturligt #magkliniken #omeprazol #losec #tandhälsa #läckandetarm #ammoniakpermeabilitet #halsbränna #magmunsbråck

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Nietula Edenvik - 16 oktober 2019 03:36

Ja i måndags kom äntligen kallelsen till en kurs i "Basal Kroppskännedom" som jag själv önskat remiss om. Det ska bli spännande! Men jag fick min diagnos, medfödd Cervikal Spinal Stenos med myelopathi, spondylos och diskbråck i nacken, 2011. Vilket...

Av Susanne Nietula Edenvik - 7 oktober 2019 06:14


  Trasmattan - För bättre balans och livskvalite´   Hur ser min dag ut? Vad lägger jag egentligen min tid på? För att förtydliga hur dagarna ser ut så fick jag lära mig att använda mig av "Trasmattan" av min coach Mia på CoachingTeamet, Finsa...

Av Susanne Nietula Edenvik - 20 september 2019 14:19

Placeboexperimentet svt play Jätteintressant program om placeboeffekten! Man ska inte förakta placeboeffekten, man ska dra nytta av den. Placeboeffekten hjälper även fast man vet att det är placebo. Kroppens egna endorfiner. Tankens kraft är så mä...

Av Susanne Nietula Edenvik - 7 september 2019 20:30


  I veckan såg jag Vetenskapens värld - Frisk av naturen på Svt Play.Se programmet här:https://www.svtplay.se/video/23469350/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-2-frisk-av-naturenKan ses till 28 feb 2020 23.59 Info om programmet:"F...

Av Susanne Nietula Edenvik - 3 september 2019 04:26


29 augusti... Det är nu tre år sedan jag fick hjälp att ta steget att sjukskriva mig. Det var minst sagt ohållbart på arbetet. Ja hela livet var ohållbart... Utmattningen hade tagit över min hjärna...     Fokus på det som är bra   Solu...

Language

Pinterest

Presentation


Hej där! Här är min blogg =)
Här kommer jag skriva om livet med Cervikal Spinal Stenosis. Jag gör allt som står i min makt för att läka naturligt. Är utmattad sen 2016, därför är min aktivitet ojämn i bloggen. Men ska blogga när jag får lite ork.

Viktigt att läsa!

Sök i bloggen

Fråga mig GÄRNA

57 besvarade frågor

Kategorier

REGISTER

Arkiv

Senaste inläggen

Hjälpmedel

Länkar

Sevärda Film-klipp

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Flagcounter

Flag Counter

RSS

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards